5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Uygulamada 73 kişi yakalandı

Kars Emniyet Müdürlüğü, il genelinde yürüttüğü huzur uygulamalarına bu hafta da devam etti. 

Uygulamada 3250 kişinin Genel Bilgi Taramasını (GBT) yapan emniyet güçleri, çeşitli suçlardan aranan toplam 73 kişiyi yakalayarak adli mercilere sevk etti. Adli mercilere sevk edilenlerden 19'u tutuklanırken, 54 şahıs ise serbest kaldı. 

Kars Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, halkın huzur ve güvenliğinin devamının sağlanması, suçun önlenmesi, suç işleyen kişilerin yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesi amacı ile ilgili faaliyetlerin devam ettiği vurgulanarak, çalışmalar hakkında bilgi verildi. 

Buna göre, durumundan şüphelenilen 3250 kişinin Genel Bilgi Taramasını (GBT) yapan emniyet güçleri, çeşitli suçlardan aranan toplam 73 kişiyi yakalayarak adli mercilere sevk etti. Adli mercilere sevk edilenlerden 19'u tutuklanırken, 54 şahıs ise serbest kaldı. 

Çalışmalar kapsamında kontrol edilen, 6 dernek lokal, 77 şahsın kimlik kontrolü yapılmış, 26 şahsın GBT sorgusu yapılmış, herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanmamakla birlikte, 13 kıraathanede yapılan kontrollerde, 70 şahsın GBT sorgusu yapılmış, 360 şahsın kimlik kontrolü yapılmış, herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanılmadı. 

İnternet salonlarında yapılan uygulamalarda, 17 İnternet cafe kontrol edilmiş, 75 şahsın kimlik kontrolü ve üst araması yapılmış, 1 internet cafeye güvenlik kamerası olmadığından tutanak tanzim edildi. 

Kars'ta faaliyet gösteren otellerde yapılan uygulamalarda, 15 otel kontrol edilmiş, 20 şahsın GBT kaydı sorulmuş, 153 şahsın kimlik kontrolü yapılmış, herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanılmazken, 56 araç ve araç içerisinde bulunan 96 şahıs kontrol edilmiş olup herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanılmadı. 

Kars genelinde devam eden diğer uygulamalarda ise, marketten hırsızlık suçundan suçüstü yakalanan 1 bayan, iş yerinden hırsızlık suçundan 1 erkek, işyerinden cep telefonu hırsızlığı suçundan yabancı uyruklu 1 şahıs adli mericilere sevk edilmiş, Cumhuriyet savcılığınca serbest bırakılırken, şahıstan yankesicilik suretiyle hırsızlık suçunu işleyen 1 şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edilmiş ve yine aynı şahsın daha öncede Vakıfbank şubesinde bir şahsın 450 YTL parasının çalınması ile ilgili olarak meydana gelen olayın faili meçhul şüphelisi olduğu anlaşıldı. 

Hırsızlık ve 2863 SKM (Kültür ve Tabiat varlıklarını koruma) suçundan 1 şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edilmiş ve şahıs Tutuklanarak ceza evine gönderilirken, otel odasından hırsızlık suçunu işleyen 2 şahıs, 2313 SKM (Uyuşturucu Madde Satmak, Temin Etmek ve Bulundurmak) suçundan 1 şahıs 18.35 gr. plaka esrar ile 5607 SKM (Gümrük kaçağı sigara bulundurmak ve Satmak) suçundan 1 şahıs 90 paket kaçak sigara ile (TCK 197) (Piyasaya sahte para sürmek) suçundan 5 erkek şahıs 1 adet sahte 100 YTL ile (TCK 241) (Tefecilik yapmak ve Tehdit) suçundan 2 şahıs, Resmi Belgede sahtecilik (Araç Ruhsatı üzerinde sahte Muayene) suçundan 6 şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edilmiş ve şahıslar Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakılmıştır. 

İl Merkezinde yapılan uygulamalar neticesinde kaçak çalışan yabancı uyruklu 4 erkek şahıs yakalanmış, 1 bayan şahısta resmi evrakta sahtecilik suçundan yakalanarak sınır dışı edildi. 

Uygulamaların trafikte devam eden bölümünde ise, 334 araç sürücüsüne muhtelif suçlardan toplam 27 bin742 YTL para cezası kesildi. 30 şahıs ehliyetsiz araç kullanmaktan mahkemeye sevk edilirken, 14 şahsa alkollü araç kullanmaktan işlem yapıldı. 46 araç trafikten men edilirken, toplam 470 araca, 45 bin 733YTL para cezası tatbik edildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 12:10:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mir dengir IP: 85.104.91.xxx Tarih : 23.09.2008 17:36:17

Gerçekten Kars Emniyet Müdürü çok güzel çalışmalar yapıyor ve işini gerçekten tam anlamıyla benimsemiş durumda, kendisini ve emniyet güçlerini tebrik ediyorum.