6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Vali, Susuz'da öğrencilerle eğlendi

Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, 'Eğitim Kalitesini Arttırma Projesi' kapsamında gittiği Susuz ilçesinde öğrencilerle kardan adam yaptı, halay çekti.

Susuz ilçesinde bulunan İMKB İncesu Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nu (YİBO) ziyaret den Vali Mehmet Ufuk Erden ve protokol üyeleri öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandılar. Vali Erden, ilk olarak, 31 öğretmeni, 24 öğretmen lojmanı ve 580 öğrencisi bulunan Susuz İMKB İncesu YİBO'da öğrencilerle kahvaltıda sohbet etti ardından da okul korosunun türküleri eşliğinde halaya katıldı. Vali Erden, daha sonra öğrencilerle birlikte kardan adam yaptı. Vali Erden üşüyen ellerini sık sık nefesiyle ısıtmaya çalıştı. Erden, kardan adamı yaptıktan sonra öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Okul hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Erden, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Erden, "Çok sayıda öğrencimiz burada sıcak bir ortamda eğitim alıyor. Bu bizim için sevindirici bir durumdur. Öğrencilerimizden en fazla isteğimiz buradaki bilgiler içerisinde kendilerini geliştirmeleri, sosyal aktivitelere katılmalarıdır. Öğrendikleri bilgiler gelecekte çok yararlı olacak. İnsanlığa faydalı olacak kadar verimli, üretken bireyler çıkacaktır. Sizler, geleceğimizin mimarı, kurgulayan, hazırlayan bireyler
olacaksınız. Bizler bu kurguyu hazırlamak zorundayız. Bu ortamda güzel şeyler paylaşacaksınız. Burada yöneticilerimize büyük önem düşüyor. Düzen ve ahenk içinde okulun idaresi çok önemlidir. Eğitimin her sürecinde kalitesinin artırılmasını çok önemsiyoruz. Burada bulunan çocuklarımızın gözlerinin içindeki ışığı görünce çok mutlu oluyorum. Hayatta en güzel şey öğretmek ve öğrenmektir, insan bununla gerçekleşiyor. Bizler sizin yetişip daha iyi yerlerde olmanızı istiyoruz" dedi.

Susuz İncesu YİBO'daki programa; Vali Mehmet Ufuk Erden ve eşi Fatma Yeşim Erden'in yanı sıra Kars Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Vali yardımcıları Doğan Demirdaş, Mustafa Özkaynak, Veysel Çiftçi, Turgut Gülen ve eşleri, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici ve eşi, Susuz Kaymakamı Asalet Karabulut, YİBO Müdürü Celil Eker, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2009 Pazar 17:51:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?