6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Vali adaylarla buluştu

Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, belediye başkan adayları ve partilerin il başkanlarını kahvaltıda bir araya getirdi.

Vali Mehmet Ufuk Erden başkanlığında Öğretmen Evi'nde verilen kahvaltıya; emniyetten sorumlu Vali yardımcısı Mustafa Özkaynak, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, İl Jandarma Alay Komutanı Kd. Albay Birol Şimşek, Emniyet Müdürü İbrahim Demirci, Kars Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Naif Alibeyoğlu, AK Parti Belediye Başkan Adayı Nevzat Bozkuş, SP Belediye Başkan Adayı Reis Karakoç, MHP Belediye Başkan Adayı Settar Kaya, DSP Belediye Başkan Adayı Orhan Cihan Timur ve partilerin il başkanları
katıldı.

DTP Belediye Başkan Adayı Ayşe Alınak'ın başka bir programını öne sürerek katılmadığı kahvaltıda konuşan Vali Erden, toplantıya katılan belediye başkan adaylarına ve parti il başkanlarına teşekkürlerini sunarak, şunları söyledi:
"Yerel seçime katılan tüm partileri davet ettim. Serhat ilimiz Kars'ta hem halkımıza hem de Türkiye'ye güzel bir, örnek bir davranış ve güzel bir mesaj verdiniz. Türkiye Cumhuriyeti demokrasiyi yaşamaya başladığı tarihten itibaren çok seçimler gördü ve bu seçimlerde halk ve adaylar güzel bir olgunluk gösterdiler. Sizin bu olgunluğunuz aynı zamanda halkımıza da önemli mesajlar içermektedir. Elbette adaylarımızdan biri kazanacaktır. 29 Mart mahalli seçimlerinde halkımız belediye başkanını, Belediye Meclis üyelerini, İl Genel Meclis üyelerini ve muhtarlarını seçecektir. Sanki bir demokrasi bayramı gibi, demokrasi şöleni gibi halkımız, kendisini temsil edecek insanları, karar mercisinde bulunan İl Genel Meclis üyeleri, Belediye Meclis adaylarını tanımak isterler, görmek isterler, projeleri ile, hizmetleri ile, programları ve planlarını da bilmek isterler. Adaylarımız da aynı şekilde projelerini, planlarını ve hizmet hedeflerini halkımıza anlatmak isterler. Demokrasiye inancımızı, halkımıza saygılı olduğumuzun birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzun en güzel örneğini gösterdiniz. Sizleri kutluyorum. Kars örnek bir il olarak Türkiye'ye mesajını veriyor. Basından öğrendiğimiz kadarıyla partililer birbirlerini ziyaret edip görüşüyorlar. Bu bizleri memnun ediyor. Kamu kurum ve kuruluşları ile halkımızın hizmetinde olduğumuzu ifade ediyorum. Seçimler, Yüksek Seçim Kurulu'nun gözetimi, denetimi, sorumluluğunda bulunmaktadır. Anayasamız bunu emretmektedir ve bizler de bu seçimlerde aynı sorumluluğu hissediyoruz. Kamu kurum ve kuruluşları parti adayları ve vatandaşların aynı duyarlılık içinde olduğuna inanıyorum. Hepimize önemli görevler düşüyor. Seçimler halkın iradesinin sandığa yansıdığının en güzel örneğidir. Katılım ve tercihini ortaya koymaktadır."

Belediye başkan adayları da, bir araya gelmekten memnun olduklarını ifade ederek Vali Mehmet Ufuk Erden'e teşekkür ettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 14:55:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?