5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Vali Alibeyoğlu yeşil saha terörünü değerlendirdi

Kars Valisi Nevzat Turhan ve Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Ramazan Bayramı'nın birinci gününde oynanan 3. Futbol Ligi B Grubu 9. hafta karşılaşmasında Karsspor'un Pazarsspor'a 4-0 yenilmesinin ardından çıkan olaylar ve basında yer alan haberleri değerlendirdi.

Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'nun evine giderek bayram ziyaretinde bulunan Vali Nevzat Turhan burada yaptığı açıklamada, olaylar sonrası halkı ikna etmeye çalıştıklarını ve yaşanan hadisenin olay sırasında yaşanan bir tepki olduğunu belirterek, "Tabii ki o sırada atılan taşlar bizim bulunduğumuz bölgeyede geldi. Ancak kesinlikle halkımızın, taraftarımızın bir valiye, belediye başkanına ve milletvekiline karşı, kendi insanına karşı bilerek böyle bir tepkisi olmamıştır. Bu nedenle bazı basın ve yayın organlarımızın bir gün önce yaptıkları değerlendirmenin düzeltilmesini arzu ediyoruz" dedi.

Meydana gelen olaylar esnasında taşkınlık çıkaran bazı taraftarların zarar görmemeleri açısından gözaltına alındıklarını ve yasal işlemlerin yapılmasının ardından serbest bırakıldıklarını ifade eden Vali Nevzat Turhan, gerginliğe neden olan hakemin kararlarında daha dikkatli olması gerektiğini ifade ederek, "Hakemlerimizin bölge insanına saygı gösterme ve sağlıklı karar vermeleri konusunda dikkatli olmaları gerekmektedir" şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu ise, ilk olarak hakemin yanlış kararlarının taraftarı öfkelendirdiğini ve bu nedenle olayların çıktığını savundu. Olayların yatıştırılmasında ise kendisini gibi tüm protokol üyelerinin büyük çaba gösterdiğini kaydeden Alibeyoğlu gelişen olayları şu şekilde anlattı:

"Hakemin provakatör davranışı seyirciyi alabildiğince tahrik etti. Bizleri çok üzdü ve çok taraflı davrandı. Hayatımda ilk kez böyle bir hakemle karşılaştım. Bunun neticesinde seyirci maç sonrasında alabildiğince tepki gösterdi. Stadyumun dışında insanlar biriktiler ve biz dışarı çıktığımızda insanlar hakemin bulunduğu tarafa yönelik saldırıda bulundular. O tarafa doğru taş atınca biz olaya müdahale ettik ve olayı yatıştırdık."
Alibeyoğlu daha sonra, "Taraftar valiyi ve belediye başkanını taşladı" haberlerinin yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını ve düzeltilmesi gerektiğini de vurgulayarak, "Bir belediye başkanı kendi şehrinde nasıl taşlanır böyle bir şey olabilir mi? Ya da valimiz, ya da milletvekilimiz taşlandı diye haber yapılması gerçekten bizi çok üzdü. Basın ve yayıncılık adına bu tür söylemleri kınıyor ve düzeltilmesini arzu ediyorum" dedi.
Başkan Alibeyoğlu ayrıca, hakem kararlarının ülkemizde bir türlü değiştirilemediğinin altını çizerek, "Basında düzeltme oluyor, yargıda düzeltme oluyor da, nasıl ki hakem kararlarında düzeltme olmuyor. Orta hakem Ali Tatlıcıoğlu neredeyse bir kentte polis ve halkı karşı karşıya getirecek kararlar aldı ve toplumda infiale yol açtı. Takım olarak ve takım başkanı olarak hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Gerçekten çok taraflı davranmıştır" dedi.

kars
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2004 Salı 16:39:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?