6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Vali Erden'den İHA'ya ziyaret

Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, İHA Sivas muhabiri İsmail Güneş'in helikopter kazasında hayatını kaybetmesi nedeniyle İHA Kars Bölge Müdürü Bedir Altunok'u ziyaret ederek taziye dileklerinde bulundu. Vali Erden, üzüntüsünü, "Eline elimizi ulaştıramadık, haberine elimizi ulaştıramadık" diyerek özetledi.

Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesinden Yozgat'ın Yerköy ilçesine helikopterle giden Yazıcıoğlu'nu takip eden İHA Sivas muhabiri İsmail Güneş'in helikopterde bulunanlarla birlikte hayatını kaybetmesi tüm ülkede derin bir üzüntü yarattı. Kars'ta da bir çok gazeteci ve vatandaş İHA Bölge Müdürlüğü'ne telefon açarak üzüntülerini dile getirdiler. Bugün de Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden İHA Kars Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Bölge Müdürü Bedir Altunok'a olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren Vali Erden,
"29 Mart Mahalli seçimlerinden önce Kahraman Maraş'taki helikopter kazısı nedeniyle İHA ailesinden Sivas muhabiri İsmail Güneş kardeşimiz maalesef hayatını kaybetmiştir. İHA ailesine ve kendi ailesine baş sağlığı diliyorum. Allah rahmet etsin. Bu kardeşimiz sizin camianın mümtaz bir üyesiydi. Çok elim bir sonuçla vefat etti. Bundan dolayı duyduğumun üzüntüyü ifade etmek istiyorum. Gerçekten çok zor. Başınız sağ olsun" dedi.

Vali Erden ayrıca, İsmail Güneş'in cep telefonuyla 112 Acil Servis görevlisiyle konuşması ve sesinden yükselen yardım çığlıklarının üzüntüyü kat kat artırdığına da dikkat çekerek, "Bile, bile ölüme giden bir süreç yaşandı. Hepimiz bundan üzüntülüyüz. Sesini duyduğumuz için daha da çok üzüldük. Bir insanın göz göre göre ölüme giden bir süreci yaşaması vicdanları da rahatsız etti. Bu da bizlerde bir ızdırap oluşturdu. Çok yakınıymış gibi hissederekten bakıyorum gerçekten de zor bir durum. İnşallah böyle
afetlerde ve doğal olaylarda ölenler bizim inancımıza göre şehittir diye düşünüyoruz. Böyle olaylarda, sel baskınında, yangında şehittir diye düşünüyoruz. Sonuçta bu olay bizi üzen bir olaydır. Eline elimizi ulaştıramadık diye de üzülüyorum. Haberine elimizi ulaştıramadık" şeklinde konuştu.

Bedir Altunok, "Ziyaretinizden çok memnun oldum. Kendisi aktif bir muhabirdi. Ama maalesef hayat böyle acı sürprizlerle de insanları karşılaştırabiliyor. Bizler de kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 15:13:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?