6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Vali Erden'den KKDGC'ye ziyaret

Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, Vali Yardımcısı Doğan Demirdaş ile birlikte Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) Başkanlığını ziyaret etti. Vali Erden ziyaretinde gazeteciliğin kutsal bir görev olduğunu söyleyerek tüm basın mensuplarına görevlerinde başarılar diledi.

Lise Sokak üzerindeki cemiyet bürosunu ziyaret eden Vali Erden’i Cemiyet Başkanı Yücel Sezer, Cemiyet Sekreteri ve TRT Kars Temsilcisi Burhan Akyıldırım ve cemiyet üyeleri karşıladı. KKDGC Başkanı Sezer, Vali Erden’in gazetecilere hep önem ve değer verdiğini belirterek, “Burada hepimizin abisi olan, bilgi birikimi bakımından da gazete sahipleri var. Gazeteci arkadaşlarımız cemiyetimizi ziyaret etmenizden onur ve mutluluk duydular. Gazeteci insan daima kendisini bilgi birikimi ile yükleyen ve o bilgi birikimi ile de topluma yararlı olma gayreti içinde olan kişidir. Ama bizim bir tek hedefimiz ve amacımız vardır. Meslek bakımından doğru, dürüst, gerçekten bilgileri alıp halka aktarmaktır. Bu arada da karşılıklı iki tarafında hakkaniyet ölçülerinde görüşlerini yansıtmak hedefimizdir. Buradaki gazeteci arkadaşlarımızda buna çok dikkat ediyorlar. Kars’ta bu yönden de gazeteciler bakımından mutluyum, mesudum. Çünkü başka illerinde gazetecilerini tanıyorum. İçinde bu kadar toplumun emrinde çalışan gazeteciler biraz az oluyor. Onun için buraya geldiniz şeref verdiniz” dedi.

Vali Erden de şunları söyledi:
“Gazeteci arkadaşlarımızla bir beraberliğimiz var. Bu süre içerisinde mahalli basınımızdan, ajanslarımızdan gördüğümüz hassasiyet için teşekkür ediyorum. Gazetecilerin toplumun duyarlılığı içerisinde olduklarını biliyoruz. Bu bir Vali olarak beni memnun etmektedir. Birliktelik içinde olduk, iletişim içinde olduk. Haber konularında zaman zaman her arkadaşımız telefonla veya başka kanallarla sordular. Konunun izahını aldıktan sonra yazdılar. Bu doğru haber yazma açısından önemli bir tarz diye düşünüyorum. Böyle bir basının hassasiyetini gösteren arkadaşlarımızı, mahalli basımızın, haber ajanslarımızın basın etik değerleri konusunda duyarlılığının önemini vurgulamak istedim. Gazeteciler cemiyetimizin de bu birlikteliğe, bu beraberliğe bir katkısı olmasını arzu ediyorum. İyi çalışmalara, birlik beraberliğe daha güzel günlere adım atmada arkadaşlarımızın da katkısı olacağını düşünüyorum”
Vali Erden, daha sonra gazetecilerle uzun süre sohbet etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 19:56:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?