5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Vali Erden'e teşekkür ziyareti

Kars Merkez Halefoğlu Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri “Haydi Kızlar Okula” kampanyası kapsamında yürütülen ikna çalışmaları sonucu okula gitmeyen arkadaşlarını okula kazandırdığı için Vali Mehmet Ufuk Erden’i makamında ziyaret ederek teşekkür ettiler.

Öğrenciler, “İkna çalışmaları sonucu okula gitmeyen arkadaşlarımızı okula kazandırdınız. Aileleri tarafından okula gönderilmeyen arkadaşlarımız özellikle de kız arkadaşlarımız sizin ve eşiniz sayesinde artık okula gidebiliyorlar. Sizler, bizim için birer kurtarıcısınız. Yürütülen bu çalışmalar içinde köylerinden ve diğer köylerden lise eğitimi için gelecek olan öğrencilere de yatılı yurt konusunda öncelik tanınmasını istiyoruz.” dediler.

Vali Mehmet Ufuk Erden, ise “Haydi Kızlar Okula” kampanyası kapsamında yürütülen çalışmalar sonucu birçok öğrencinin okula kazandırıldığını belirterek şöyle dedi: “Kanunen bütün çocuklar 8 yıllık eğitimi zorunlu olarak yapmalıdırlar. Okula gitmeyen çocukların aileleri için kanunen cezai yaptırım var, ancak bizim amacımız insanları zorlayarak değil, gönüllü olarak çocuklarını okula göndermeleridir. Aileler çocuklarını gönüllü olarak okula gönderdiklerinde, çocuklar daha rahat ve daha iyi bir eğitim alabilirler.”

Vali Erden ayrıca yurt için de şunları söyledi:

“ İlköğretimden sonra okumak isteyen kızlarımız için de şehir merkezimizde üç kız yurdumuz var. Bir yenisini de önümüzdeki eğitim öğretim dönemine yetiştirmeye çalışıyoruz. Köylerden okumak için gelen özellikle kız çocukları için bu yatılı yurtların talebi yeterince karşılayacak. Ama yine de uzak köylerden okumak için gelecek olan kız çocuklarına öncelik tanınacağız.”
Vali Mehmet Ufuk Erden, ziyaret sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 17:56:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?