5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Vali fotoğraf makinesi hediye etti

6. Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali kapsamında düzenlenen 'Küçük Sinemacılardan Büyük Filmler' yarışmasında 11-12 yaş grubunda birinci olan Karslı Mehmet Haktan Şakiroğlu'na Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden fotoğraf makinesi hediye etti. 

28 Ekim günü saat 13.00'de İstanbul Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Küçük Sinemacılardan Büyük Filmler Yarışması' ödül töreninin ardından Kars'a gelen Gazi Ahmet Muhtar Paşa İlköğretim Okulu 7'nci sınıf öğrencisi Mehmet Haktan Şakiroğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gökhan Altun ve öğretmenleriyle birlikte Vali Mehmet Ufuk Erden'i makamında ziyaret ettiler. 

Oyun hamurlarından hazırladığı kedi ve köpek objelerini kamera çekimiyle hızlandırıp bu iki hayvanın özelliklerini yansıtan 28 saniyelik kısa çizgi filmle 11-12 yaş grubunda birinci olan Mehmet Haktan Şakiroğlu'na Vali Erden de fotoğraf makinesi hediye etti.
Vali Erden, Şakiroğlu'na teşekkür ederek hem derslerinde başarılar diledi hem de sinema hevesini devam ettirmesini istedi. Eğitimin önemine değinen Vali Erden, derslerinde de oldukça başarılı olan Şakiroğlu'na ne yaparsa yapsın eğitimini aksatmaması tavsiyesinde bulundu. 

Mehmet Haktan Şakiroğlu da Vali Erden'e yarışmaya katılma ve başarılı olma sürecini anlattı. Şakiroğlu, sinemaya ilgi duyduğu için okulda yarışmayla ilgili asılan duyurulardan yola çıktığını ve ailesinin de desteği ile yarışmaya katıldığını söyledi. Şakiroğlu ayrıca, kısa filmi hazırlarken büyük keyif aldığını bundan sonra da bu tür yarışmalara katılacağını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 15:13:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?