6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Vali Kara'ya özel kete

VALİ İÇİN ÖZEL KETE

Kars'ın Selim ilçesine bağlı Söğütlü köyünün yeni yerleşim bölgesinde binalarının açılışı için giden Kars Valisi Ahmet Kara için köy kadınları büyük çabalarla kendi elleriyle özel köy ketesi pişirdiler.

Kadınlar, tören öncesi maharetleri elleriyle yöresel keteyi hazırlamak için hummalı bir çalışma yaptılar. Saatlerce süren emek sonrası hazırlanan yiyecekler, törene katılan başta Vali Kara olmak üzere bütün konuklara ikram edildi. Konuklar keteleri büyük beğeni kazanarak iştahla yenildi.

Misafirler için yiyecekleri pişiren kadınlardan Hatice Alagöz "Köyümüz yeni yapıldığı için açılış yapılıyor. Şimdi birazdan vali bey gelecek. Biz burada kete, kurabiye yaptık sayın valimiz gelsin yesin diye. İnşallah beğenir, inşallah ketelerimiz iyi olmuştur ve memnun gider bizlerden" dedi.

Köy kadınları sadece köy ketesinden sınırlı kalmayıp kendi elleriyle ördükleri yün çorabı ve işlemeli havluyu VAli Kara'ya hediye ettiler. Keteleri büyük bir iştahla yiyen ve bu yiyeceğe yabancı olmadığını söyleyen Kars Valisi Ahmet Kara "Ben Erzincanlı'yım ve orada da aynısı yapılır. Gayet çok güzel çok lezzetli olmuş. Bunu hazırlayanın ellerine sağlık, kendilerine çok teşekkür ederim" dedi.

VALİ İÇİN ÖZEL KETE
VALİ İÇİN ÖZEL KETE
VALİ İÇİN ÖZEL KETE
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2009 Cumartesi 17:41:04
Güncelleme :17 Ekim 2009 Cumartesi 19:04:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?