5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Vali Nurettin Yılmaz'dan ziyaret

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Hizan ilçesini ziyaret ederek Kaymakam Mehmet Boztepe ve Belediye Başkanı Servet Özdemir'den bilgiler aldı.

Ziyaretine Hizan Kaymakamlığı'ndan başlayan Vali Nurettin Yılmaz'a ilçenin ekonomik ve sosyal gelişimi hakkında bir brifing sunuldu. Kaymakam Boztepe, ilçede eğitim alanında ciddi gelişmelerin sağlandığı, sağlık alanında ise kadın doğum uzmanı doktor sıkıntılarının olduğunu ifade etti. Boztepe, Köy-Des çalışmalarının Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu, bugüne kadar 75 köyde içme suyu şebekesinin tamamlandığını söyleyerek "Eğitim alanında ilçemiz çok ciddi çalışmalar sergiledi. Kız çocuklarımız için yaptırdığımız yurt sayesinde bu yıl 120 öğrencimizi yeniden okula kazandırdık. Sağlık alanında ise, Hizan Devlet Hastanesi bünyesinde hazırladığımız diyaliz ünitemiz önümüzdeki hafta hizmete girecek. Tarım alanında ise bölgemizde üretilen ceviz ve fındığın paketlenmesi ve pazara sunulması için projelerimiz hazırlandı. Bu çalışmalar da önümüzdeki nisan ve mayıs aylarında faaliyete geçecektir. Bu projeler aynı zamanda ilçe ekonomisine de katkı sunacaktır" dedi.

Daha sonra bir değerlendirme yapan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz ise, Hizan'da birçok sorunun çözüldüğünü, ancak yine de yapılması gereken işlere destek vereceklerini söyledi. Vali Yılmaz, eğitim konusunda Hizan'da ciddi gelişimler yaşandığına dikkat çekerek, "2002-2009 yılları arasında 5 bin 435'i kız olmak üzere 12 bin 638 öğrencinin okula devamı sağlanmıştır. Bu yıl bin 700 öğrenci okula kazandırıldı. Yine tespit edilen bin 300 civarında öğrencimizin aileleriyle de görüşmelerimiz devam etmektedir" dedi.

MUHTARA TEŞEKKÜR BELGESİ

Hizan'da kız çocukların okula kazandırılmasında emeği geçen Yukarıçallı Köyü Muhtarı M. Naci Çiftçi'yi teşekkür belgesi ile ödüllendiren Bitlis Valisi Yılmaz, "Bu yıl Hizan'ın Yukarıçallı köyünde okula devam etmeyen öğrencileri tespit ederek kaymakamlık ile birlikte ortak hareket eden muhtarımız M. Naci Çiftçi'ye eğitime verdiği katkılarından dolayı teşekkür belgesi veriyoruz. Bu tür muhtarlarımızı ve vatandaşlarımızı da teşvik etmek amacıyla teşekkür belgesi ile ödüllendireceğiz" şeklinde konuştu.

Daha sonra Hizan Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden Vali Yılmaz, Hizan Emniyet Amirliği'ni ve Hizan Belediyesi'ni ziyaret etti. Hizanlı esnafları da tek tek gezen Vali Yılmaz, vatandaşlarla da sohbet etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 21:16:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?