6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Vali öğrencilerle kahvaltıda

Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, Kağızman Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Kağızman YİBO'da verilen kahvaltıya; Vali Mehmet Ufuk Erden, eşi Fatma Yeşim Erden, Milli Eğitimden sorumlu Vali Yardımcısı Doğan Demirdaş, Kağızman Kaymakamı Çetin Çelik, Kars Milli Eğitim Şube Müdürleri Gökhan Altun, Muzaffer Sara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fesih Altay katıldı. Vali Erden, kahvaltının ardından 2008-2009 Danone Küçükler Futbol Grup birinciliğini kazanan okul takımını başarılarından dolayı tebrik eti ve takımında yer alan öğrencilere hediye verdi ardından da okul öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibinin gösterisini izledi.

Daha sonra YİBO’nun Anaokulunu gezen Vali Erden, okul öncesi eğitimin öneminden söz ederek, “Çocuklarımızın ilkokula başlayıncaya kadar 2 tane 36 aylık yaşam süreleri vardır. Bunlardan ilk 36 ayları bebeklik süreleridir. İkinci 36 ayları ise ilkokula başlamadan önce alacakları okul öncesi eğitim sürecidir. Bu süreç içerisinde çocuklarımızda güzel alışkanlıklar, güzel bilgiler ve sosyal paylaşımların kazandırıldığı anaokullarını artık ülke olarak önemsiyoruz. Ben bunu her yerde dile getiriyorum, çocuklarımız 36 ayına girdiği zaman hemen okul öncesi eğitim sürecine dahil edilmelidirler. Bu durum önemini her geçen gün daha da arttırıyor. Çünkü çocuklarımız 6 yaşını geçirdiklerinde çok geç kalınmış olduğumuzu düşünüyorum. Çünkü daha bu yaşlarda çocuklarımıza paylaşımı, arkadaşlığı, başkalarının haklarına saygı göstermeyi kazandırmakta geç kalmış oluyoruz. Bu nedenle de ikinci 36 ayın sonrasında eğitim hayatına başlayan çocuklarımız ilköğretimde de kaliteyi artırmış olmakla beraber önce ilimizi sonra da ülkemizi kapsayacak bir kalite getirecektir” dedi.

Vali Erden YİBO'daki programının ardından Kağızman Öğretmenevi'ni ziyaret ederek buradaki yeni atanan öğretmenlerle sohbet etti. Öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yapan Erden yeni öğretmenlere, “Çocuklar öğretmen ne yaparsa ona dikkat ediyorlar bu nedenle öğretmenlerimiz kendi davranışlarına dikkat etmelidir” nasihatinde bulundu. Öğretmenevi’nin bulunduğu sokaktaki esnafları ziyaret eden Vali Erden, ilçeyi gezerken sokakta top oynayan çocuklara çikolata dağıtıp, sohbet etti. Erden son olarak, Kağızman Devlet Hastanesi’ni giderek hastalara ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2009 Pazar 15:25:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?