6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Vali Susuz'da esnafı ziyaret etti

Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, çeşitli açılışlar için gittiği Susuz ilçesinin 30 yıllık bayan esnafı Kübra Terim'i işyerinde ziyaret ederek başarılar diledi.

Susuz ilçesinin 2 kadın esnafı olarak dikkat çeken Ayşe Yılmaz (40) ve Kübra Terim (55), girişimci kadınlar için güzel örnekler oluşturuyorlar. Ayşe Yılmaz 13 yıldır ilçede gıda üzerine, Kübra Terim ise 30 yıldır kırtasiyecilik yapıyor.

Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, çeşitli açılışlar için gittiği ilçede özellikle bu iki kadın esnafı ziyaret etti.

Vali Erden, ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada, "Susuz ilçesinde esnafı dolaşırken özellikle 2 bayan esnafı görmekten memnun olduk. Birinin 13 yıllık diğerinin de 30 yıllık bir esnaflık tarihi var. Bu kadınlarımız; çocukları büyütmüş, ayakları üzerinde durmuş ve örnek olmuşlardır. Girişimci ruh veren bir tavır içerisinde çocuklarıyla birlikte bu müesseseyi bakkal ve kırtasiye olmak üzere çalıştırıyorlar. Hayırlı olsun diyorum. Hayırlı kazanç temenni ediyorum, başarılar diliyorum. Kadınlarımızın girişimci olmasına güzel örnek olduğunu düşünüyorum" dedi.

26 yaşındaki Oğlu Volkan ile birlikte kırtasiye, telefon ve gıda üzerine 3 ayrı işyerini çalıştıran Kübra Terim, "Oğlumla birlikte bu işyerlerini işletiyoruz. 30 yıldır kadın başıma bu işleri başarıyorum. Çocuklarımı okuttum. 2 kızım hemşire. Öğretmen oğlumda bana yardım ediyor" dedi.

İlkokul mezunu olan Kübra Terim, Bağ-Kur'dan emekli olduğunu, ev işlerini yatmadan önce yaptığını, sabahları saat: 6.30-7.00'de işyerlerini açtığını, akşamları da saat: 20.00-20.30 sıralarında işyerlerini kapattığını söyledi.
Çalışmanın çok zevkli ve güzel olduğunu da ifade eden Kübra Terim, aynı zamanda da bilgisayar kullanıyor. Çocuklarıyla da zaman zaman internet ağı üzerinden görüşen Kübra Terim, "Bilgisayar kullanıyorum, fotokopi çekiyorum. Bilgisayarı da 2-3 yıl önce öğrendim. Daha önce biz Telekom Bayisiydik o nedenle öğrendim. Şimdi bilgisayarda çocukların ödevlerini çıkartıyorum. Parça kontör yüklüyorum" şeklinde konuştu.
Terim'in sürekli müşterisi Birgül Günalan isimli kadın ise, "Bayan olduğu için alış-verişlerimizi buradan yapıyoruz. Bende sürekli çalışan bir kadınım. Köydeki bütün işleri yapıyorum. 2 çocuğum lisede okuyor. Maddi durumlar elverişli olsa bende böyle işyeri açar çalışırdım. Harmanlı köyünde oturuyorum. Evim uzak olduğu için Kaymakamlığın açtığı okuma-yazma kursuna gidemedim. Ama gitmeyi de istiyorum" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 10:32:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?