5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Vali'den 'iş kuralım' çağrısı

Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, vatandaşların iş kurmaları için Valilikten kredi talep etmelerini isteyerek, "Gelin talep edin. Kursa gidin bir meslek öğrenin sonra gelin bizden iş kredisi isteyin" dedi.


Vali Mehmet Ufuk Erden ve Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, bayramın üçüncü gününde eşleriyle birlikte Sukapı Mahallesi'ndeki yardıma muhtaç Karakoç ailesini ziyaret etti. Vali Erden, okur-yazar olmadıklarını öğrendiği baba Ayhan ve anne Fatma Karakoç'un 'okuma-yazma' kursuna gitmelerini istedi.


Ailenin durumu hakkında bilgi alan Vali Erden, burada yaptığı açıklamada, SYDV'den yardım alan vatandaşlara çağrıda bulundu. Kars Valiliği'nin geçtiğimiz yıl başlattığı 'iş kredisi' sisteminin devam ettiğini söyleyen Vali Erden, "Öncelikle mesleğiniz ve sanatınız olsun ki sizlere iş bulalım. Ev kirası çok önemli değil bir şekilde ödenir. Önemli olan geçimini sağlayacak bir iş olması. Biz zaman zaman basınımız aracılığıyla ilan ediyoruz, duyuruyoruz. Gelin talep edin. Kursa gidin bir meslek öğrenin sonra gelin bizden iş kredisi isteyin. Biz size yardımcı olalım, iş mekanı açalım. Bu şekilde kendi geçiminizi sağlayacak paraya ulaşın. Ondan sonra ev kirasıdır, elbisedir bunlar basit şeyler" dedi.


Elinde bir mesleği ve sanatı olmayanların, halk eğitim merkezlerindeki kurslarla sanat öğrenebileceğini gerektiğini belirten Erden, "Bu kurumlarımızda değişik kurslar açıyoruz. Meslek edinmeyle ilgili kurslar açıyoruz. Öncelikle oraya başlarsanız bu sizin geleceğine bir adımdır. Özellikle de çalışma gücü olup da çalışmayan ve meslek öğrenmeyenler SYDV'ye fazla umut bağlamasınlar. SYDV'nin yardımları sistematik değil, yani aylık maaş veren bir mekanizma değil. SYDV'ler mesleğinize destek olan bir kurumdur yani emekli sandığı değildir" diye konuştu.

Vali Erden ayrıca, Kars'ta turizme yönelik meslekler ve onlara hitap edecek el becerileri gibi işlerin de yapılabileceğini vurgulayarak, iş kurmak isteyen bütün vatandaşlara sıfır faizle 5 yıl geri ödemeli iş kredisi verildiğini hatırlattı. Erden, bugüne kadar 50'ye yakın iş kredisiyle işyerleri açıldığını hepsinin de başarılı çalışmalar yaptıklarını vurguladı.


Vali Erden ve beraberindekiler aileyi ziyaretten sonra mahalle sakinlerinin sorunlarını dinlediler ve çocuklara çikolata ikramında bulundular.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2008 Perşembe 17:43:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?