5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Valilikte Mobese toplantısı

Kars’ın 7 ilçesinde 2007 yılında kurulumları tamamlanan Mobese sisteminin kent merkezinde de kurulacak olması sebebiyle Vali Mehmet Ufuk Erden başkanlığında, ilgili kamu kurum ve kuruluşları, oda başkanları, banka yöneticileri ve esnaf için bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Valilikteki toplantıda konuşan Vali Erden, “İlimizin asayiş ve güvenliğine katkı sağlamak, trafik akış ve yoğunluğunu izlemek, elde edilen görüntüleri değerlendirerek olabilecek olumsuzluklara karşı hızlı ve etkin ek tedbirler geliştirmek, gerçekleşen olayların çözümüne katkıda bulunmak amacıyla, 7 ilçemizde kamera sistemleri 2007 yılı içerisinde kurularak faaliyete geçirilmiştir. Bu sistemin kurulması ile suçların önlenmesi, tespiti, faillerinin yakalanması ve suçun işlenmeden önlenerek caydırıcılık sağlanmasında çok yararları olduğu görülmüştür.” dedi.

Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu olarak adlandırılan Mobese kameralarının kent güvenlik yönetim sisteminin kurulum çalışmalarına devam edildiğini de ifade eden Vali Erden, “Bu çalışmalarla ilgili olarak kamu kurumlarımızı, oda başkanlıklarımızı, bankalarımızı ve esnaflarımızı bilgilendirmek üzere bu toplantıyı düzenledik. Güvenlik hizmetlerinin verimliliğini arttırmak, algılanması zor güvenlik tehditlerini algılamak, Adli soruşturmada ihtiyaç duyulabilecek kanuni deliller üretmek, kişilik hak ve hürriyetlerine dokunulmadan genel asayiş ve huzur temin edilebilmek, olaylara en kısa süre içinde müdahale etmek, “Toplum Destekli Polis” olgusu yerleştirmek, güvenli bir yaşam ortamının oluşturulması için mobil iletişim teknolojisinin kamu sektöründe de en verimli şekilde kullanımını sağlamak amacıyla Mobese sistemine geçiyoruz. 2008 yılı sonunda kurulum çalışmaları tamamlanacaktır.” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 17:45:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?