5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Valilikten eğitim hamlesi

Kars Vali Mehmet Ufuk Erden'in yazılı talimatları ile başlatılan 'Okul Eğitim Kalitesi'nin Artırılması Projesi'nde başarılı bulunan 10 eğitimci yurtdışı gezisi ve takdirname ile ödüllendirilecek.

İlköğretim Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Bahçe, 'Okul Eğitim Kalitesi'nin Artırılması Projesi'yle ilgili bilgi vererek, "Aralık ayının ilk haftasına kadar her okul bir yıllık akademik, spor, kültürel gibi hedefini belirleyip, yazılı olarak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sunacak. Kabul edilen hedef programı aylık olarak takip edilecek ve yıl sonunda hedefine tam ulaşan en başarılı 3 okul müdürü, 3 müdür yardımcısı ile 4 öğretmen Kars Valiliği tarafından birer takdirname ve yurtdışı gezisi ile ödüllendirilecekler. İlçelerde de kaymakamlar tarafından benzer şekilde ödüller verilecek" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici de, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hedeflere ulaşmak için etkin bir kontrol ve rehberlik mekanizması kurulacağını ifade ederek, Osmanlı Devleti döneminden itibaren önemli bir il olan Kars'ın eğitimde arzu edilen seviyeye ulaşacağını belirtti.

Vali Mehmet Ufuk Erden ise dünyadaki en değerli varlığın insan olduğundan hareketle insana yapılan yatırımın en önemli hizmet olduğunu vurgulayarak, "Her bir çocuk iyi yetiştirildiği sürece insanlık havuzuna iyi ve topluma faydalı bireyler olarak girecektir. Aksi durumda ise kaybedilmiş ve iyi yetiştirilememiş bir çocuğun yüzlerce felaketin tetikçisi olabileceğini hesaplamak gerek. İyi bireyler yetiştirme sevdası içinde olan ve bu hedefe inanan eğitim camiası mutlaka başaracaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 10:52:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bulut IP: 88.230.196.xxx Tarih : 25.11.2008 22:50:00

Yöneticilere yakın olan ve torpilli olan birileri önceklikli olarak gönderirler.. Bu her zaman böyle olmuştur..