4
Mayıs
2024
Cumartesi
KARS

Ve yıkım başladı!

Kars Valiliği İl Özel İdaresi’ne bağlı olan ve 9 yıldır kaderine terk edilen Atatürk İş hanının yıkım çalışmalarına başlandı. İnşaat yetkilileri güvenlik amacıyla Faikbey Caddesi üzerinde bulunan iş hanının çevresine koruma çiti çekti.

305 bin TL’ye ihale edilen 5 katlı Atatürk İş hanının yıkımına başlayan firma yetkilileri güvenlik tedbirlerini de elden bırakmıyor. Kentin en işlek caddelerinden Faikbey Caddesi üzerinde bulunan iş hanının çatısından yıkıma başlayan firma çalışanları, her hangi bir olaya sebep olmamak için binanın etrafına koruma çiti çekerek ve uyarı tabelaları asarak güvenlik önlemlerini aldı.

Eksi 20 derece soğukta 5 katlı binanın üzerinde çalışan işçiler, ısınmak için zaman zaman çatı üzerinde ateş yakarak ısınmaya çalışıyorlar. Binanın üzerinden yıkıma başlayan firma yetkilileri kısa sürede binanın yıkımına gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Atatürk İş hanı için ilk ihale 4734 sayılı İhale Kanunu'na göre yapıldığı için ihalede verilen 1 kuruşluk teklif, yasanın 38. maddesine göre ihalenin iptal edilmesine sebep olmuştu. Daha sonra 18 Ocak 2010 tarihinde de 2186 sayılı kanuna göre, iş hanı yıkım ihalesi 305 bin TL'ye Ankara'dan ihaleye katılan Madencioğlu firması verilmişti.

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2012 Perşembe 18:25:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?