7
Mayıs
2024
Salı
KARS

Vekillerden iftarda basın toplantısı

AK Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır ve Mahmut Esat Güven gazetecilerle iftar yemeğinde bir araya gelerek basın toplantısı düzenlediler.


Milletvekili Zeki Karabayır burada yaptığı konuşmada, Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu Hattı’nın 20 Eylül’de ihalesinin yapılacağını söyleyerek, “Bu çok büyük bir projedir ve buna çok önem veriyoruz. Türkiye’yi Orta Asya’ya bağlayacak, Türkiye üzerinden Avrupa geçilecek bir hattır. Bu önemli hat hayata geçmesiyle ticaret gelişecek ve Kars’ın kabuğunu kıracaktır” dedi.


Kars’ın önemli konulardan birisinin de Tıp Fakültesi olduğunu belirten Karabayır, “Şu anda Tıp Fakültesiyle ilgili top üniversiteye geçmiştir. Üniversitemiz proje ve ihale çalışmalarını devam ettiriyor. Bu çalışmalar bitince tıp fakültesinin temeli atılacak. Devlet burada üzerine düşeni yapmıştır. Proje, programını yapılarak Devlet Planlama Teşkilatı’ndan çıkmış ve parası ayrılmıştır. Bu, sona gelinmiş bir projedir. Bazı çevreler bunu partimize ve bizim aleyhimize kullanmak istiyorlar” diye konuştu.


Sarıkamış’ta yapılacak hastane konusuna da değinen Karabayır, “Genelkurmay’a yazı yazılmıştır. Onun da cevabı geldi. Şu anda zemin etütleri yapılıyor. Yakında Sarıkamış Devlet Hastanesi’nin de ihalesi yapılacak” şeklinde konuştu.


Karabayır daha sonra diğer konularla ilgili şu açıklamada bulundu: “Karakurt Barajı’nın ihalesi yapılarak incelemeleri bitti. 2 ay içerisinde ihaleyi alan firma yükümlülükleri yerine getirecek. Çamçavuş Barajı’da üzerinde önemle durduğumuz bir projedir. Hem elektrik üretecek, hem de 30 bin hektar alanı sulayacaktır. 2008 yılının bütçe çalışmaları şu anda yapılıyor. Genel müdürlüklerde hangi bölgeye ne kadar yatırım yapılacaksa bunlar Devlet Planlama Teşkilatı’nda toplanıyor. Bu, Türkiye’nin bütçesi olduğu için Kars ilimizde bunun içerisindedir. Kars’ı da bu projeler içerisinde neyi yatırım olarak koyabilirizin peşindeyiz. Bunu da bir taraftan sürekli takip etmekteyiz. Önümüzdeki sene yatırımlarla ilgili çalışmalarınızı şimdi yapmazsanız geç kalmış olursunuz. Eylül-Ekim-Kasım aylarında Ankara’da bütçe çalışmalarını yakından takip edeceğiz. Kars Havaalanı da 30 Ekim’de açılacak”

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 10:53:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ERGARS IP: 88.224.185.xxx Tarih : 19.09.2007 22:53:44

Sayın Karabayır hep yapılacak yapılacak bir de yaptıklarınızı(yapmadıklarınızı) söyleyin.Her Kars'a geldiyinizde ya da seçimde vatandaşın ağzına bir parmak bal çalıp gidiyorsunuz.Ortada bir şey yok.Yapacağız yapacağız!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kaç dönemdir milletvekilisiniz.Yapacağızdan başka söylediyiniz bir şey yok.Sizden izinsiz bir memurun tayini yapılamıyor.