5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Velilerden soğuk yüzünden talep

Dondurucu soğukların hüküm sürdüğü Kars'ta erken saatte okula giden öğrencilerin üşüdüğünü söyleyen veliler ders saatinin bir saat ileri alınmasını istediler. 

Soğuk hava en çok erken saatte okula giden öğrencileri olumsuz etkiliyor. Sabah saat 06.00'da uyanan öğrenciler 07.30'da ders saatine yetişmek için dondurucu soğukta dışarı çıkıyorlar. Aşırı soğuklar nedeniyle zor anlar yaşayan öğrenciler adeta titreyerek okula gidiyorlar. Öğrencilerin mevsim boyunca her gün aynı çileyi çekmesi velileri de isyan ettirdi. İçinde bulundukları durumu anlatan Ziya Tarım isimli bir vatandaş öğrencilerin neredeyse üzerlerine yorgan serilecek duruma geldiklerini söyledi. 

Tarım, ayrıca okula giden öğrencileri durdurarak ne kadar elbise giyindiklerini gösterdi ve öğrencilerin bu durumuna çok üzüldüklerini vurguladı. Öğrenciler de ders saatinin bir saat ileri alınmasını isteyerek, büyük zorluklar çektiklerini ifade ettiler.
Aynı zamanda esnaf olan Ziya Tarım, dondurucu soğuklarda iş yapamadıklarını kaydederek, hükümetin Kars esnafına yardımcı olmasını talep etti.

iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 13:20:56
Güncelleme :22 Aralık 2008 Pazartesi 15:39:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Aras IP: 78.184.188.xxx Tarih : 22.12.2008 18:01:39

Okulların bir saat geç başlamasını normal olarak görmek gerekir.Ama esnafın soğuk nedeni ile para kazanamadığını bu yüzden devletten destek beklemesi çok güldürücü. Artık doğu insanının herşeyi devletten beklemesinin zamanı geldi gecti.Kendinizi ona göre ayarlamalısınız.