5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Veteriner hekimler bir araya geldi

Kars-Ardahan-Iğdır Bölgesi Veteriner Hekimler Odası (VHO) Iğdır'da veteriner hekimlerle bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

Değerlendirmenin ardından Iğdır VHO'da düzenlenen basın toplantısına Kars-Ardahan-Iğdır Bölgesi VHO Başkanı Doç. Dr. Yavuz Öztürkler, Iğdır Oda Temsilcisi Serbest Veteriner Hekim Sadık Aras, serbest veteriner hekimler ve Iğdır Tarım Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesi'nden veteriner hekimler katıldı.

Bölge VHO Başkanı Doç. Dr. Yavuz Öztürkler, "Veteriner hekimlerimizle Sorunların çözümü üzerine tartışarak bir sonuca varmaya çalıştık. Toplantımız oldukça hararetli geçti. Serbest Veteriner Hekimlerin sorunları, hayvancılık desteklemeleri ve Iğdır'ın hayvancılığı ile ilgili sorunlar ele alındı. Veteriner hekimlerin mesleki dayanışma ve iletişiminin artırılarak sorunlarının çözülebileceğini, meslek odalarının güçlenmesiyle birlikte mevzuatla ilgili birçok sorunlarının da çözülebileceği dile getirildi.

Hararetli ve tartışmalı geçen toplantı sonunda, bazı mesleki sorunlar, aşı ve ilaçla ilgili sorunlar ile ücret tarifesi konusunda bir komisyon kurularak bu komisyonun bir an önce çalışmalarına başlamasına karar verildi" dedi.
Öztürkler, oda çalışmalarından da söz ederek gerek hayvancılığın sorunları ve gerekse veteriner hekimlerin sorunlarının birbirinden bağımsız olarak çözülemeyeceğini belirtti. Hayvancılık sorunlarına topyekün ve bölgesel olarak yaklaşılması gerektiğini de vurgulayan Doç. Dr. Öztürkler, Kars, Ardahan ve Iğdır'ı da içine alan ve sivil toplum örgütlerinin bir platform altında birleşerek tek ses olduğu bir örgütlenme olmadan hayvancılığın sorunlarının çözülemeyeceğini kaydetti.

Öztürkler, daha sonra şunları söyledi:

"Bilindiği üzere bu konuda Veteriner Hekimler Odası olarak hayvancılığın eğitimle ilgili sorunlarının çözümünde '1000 Köyde 1000 Seminer' adlı köy çalışmalarımız devam ediyor. Bunun dışında odanın düzenlediği paneller ve toplantılarla konuyu gündemde tutmaya çalışıyoruz. Kaçak ilaç sorunu özellikle Iğdır ilinde çalışan serbest veteriner hekimlere ve hayvancılığa darbe vurmaya devam ediyor. Bu konuda acil çözümler bekliyoruz. Ayrıca, Bakanlığın (Tarım ve Köyişleri Bakanlığı) yürüttüğü küpeleme ve aşılama uygulamalarında serbest veteriner hekimlerin de görev alması gerekmektedir. Veteriner hekimlere önceden verilen suni tohumlama desteklerinin devam etmesi gerekmektedir. Aksi takdirde hastalıklarla mücadele ve ıslah çalışmalarında yavaş yol alınacaktır. Meslektaşlarımızın sorunlarını çözmek ve meslektaşlarımız arasında dayanışma ve diyalogu pekiştirmek için bu tür toplantıları yapmaya devam edeceğiz."

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 18:53:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?