5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Veterinerler panali 19 Kasım'da

Türkiye’de Veteriner Hekimlik Eğitimi’nin 166. Yıl Dönümü dolayısıyla Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Veteriner Fakültesi Dekanlığı ve Kars-Ardahan-Iğdır Veteriner Hekimleri Odası (VHO) Başkanlığınca 19 Kasım’da toplantı ve panel düzenlenecek.
Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şahin Aslan ile VHO Başkanı Doç. Dr. Yavuz Öztürkler yaptıkları ortak basın açıklamasında, Türkiye’de Veteriner Hekimlik Eğitimi’nin 166. Yıl Dönümü nedeniyle bir dizi etkinlik yapılacağını belirterek, Veteriner Hekimlik eğitiminin öneminden söz ettiler. 

19 Kasım günü saat 10.00’da Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra süt koşusu yapılacak. Program daha sonra KAÜ Veteriner Fakültesi Prof Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu’nda toplantı ve panelle devam edecek. Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şahin Aslan’ın açılışık konuşmasından sonra protokol konuşmaları yapılacak. 

Oturum Başkanlığını Prof. Dr. Abdullah Doğan’ın yapacağı ‘Ülkemizde Veteriner Hekimlik Eğitimi ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Tarımla İlgili Görüşleri” konulu panele geçilecek. Panelde; VHO Başkanı Doç. Dr. Yavuz Öztürkler ‘ Mezuniyet Sonrası Veteriner Hekimler’in Mesleki Eğitimi’, Prof. Dr. Şahin Aslan ‘Atatürk'ün Tarım ve Hayvancılığa Bakışı’, Prof. Dr. İsa Özaydın da ‘Ülkemizde Veteriner Hekimlik ile İlgili Bilimsel Dergilerin Geçmişten Günümüze Gelişimi’ konularında bilgi verecekler.
‘KAÜ Veteriner Fakültesi Dergisinin Uluslararası İndeks (SCI) Kapsamına Alınışı’ konusunda duygu ve düşüncelerin dile getirilmesinden sonra tartışmaya geçilecek ve ardından da ‘Süt Koşusu’nda dereceye girenlere ödülleri verilecek.

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 12:20:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serhat KAYA IP: 88.241.104.xxx Tarih : 15.11.2008 15:15:50

Sn VHO Başkanı Doç. Dr.Yavuz ÖZTÜRKLER . Yöresel ve ulusal bağlamda hayvancılığın ve ürünlerinin bilimsel bir şekilde üretimiyle beraber,yörenin ekonomik olarak kalkınması amacıyla yaptınız araştırmalar ve sunumlar gerçekten taktire şayan ve bu noktadan haraketle sunmuş olduğunuz projeler gurur verici .ve önemle dikkate alınması gerektiğine inanmaktayım .başarılarınızın devamını dilerim ..saygılarımla Serhat KAYA KİPTAŞ