2
Mayıs
2024
Perşembe
KARS

Veznedarın ilginç yeteneği

TEDAŞ VEZNEDARI 6 BİN 500 ABONENİN NUMARASINI EZBERE BİLİYOR

Kars'ın Kağızman ilçesinde TEDAŞ'ta çalışan Mehmet Can isimli veznedar, 6 bin 500 abonenin numarasını ezbere biliyor.

Kağızman'da 19 yıldır TEDAŞ'ta çalışan Mehmet Can, ilçe merkez ve köylerinde 13 bin abonenin 6 bin 500 tanesinin abone numaralarını aklında tutuyor.

Gittiği yerlerde de TEDAŞ abonelerine abone numarasıyla hitap ettiğini belirten tahsildar Mehmet Can; "Abone numaralarını ezbere biliyorum. Gelen vatandaşların hemen abone numaralarına girdiğim zaman çok şaşırıyorlar. 19 yıldır bu işi yapıyorum. Teknolojiye kendimi kaptırmayarak beyin gücümü kullanmaya daha çok önem ve özen gösteriyorum. Başarılı olduğuma

da inanıyorum. Hiç tereddüt etmeden vatandaşın abone numarasını biliyorum. Bazen kiraya yeni taşınmış vatandaşlar geliyor. Nerede oturduğunu ve kimin evini veya iş yerini kiraladığını öğrenince onların da işlerini ezbere yapıyorum. Sonuçta yaptığım işten abonelerimiz de memnun kalıyor. Amacım insanları bekletmeden hızlı bir şekilde işlerini yapmak" dedi.

 

VATANDAŞLAR MEMNUN

Kağızman'da elektrik faturalarını TEDAŞ'a yatırmaya giden vatandaşlardan Mustafa Kesen, "TEDAŞ'a elektrik faturamı yatıracaktım. Veznedeki Mehmet Can bana, 'Hoş geldin' dedi ve iki dakika sonra fatura bedelini ödememi, işlemimin bittiğini söyledi. Çok şaşırdım. 'Daha ben size faturamı verdim' deyince bana gülümseyerek, 'Ben ilçedeki bütün abonelerin numaralarını ezbere biliyorum' dedi. Gerçekten çok şaşırdım. Şahsen ben çocuğumun cep telefon numarasını ezbere bilmiyorum. Veznedarın binlerce abone

numarasını aklında saklaması gerçekten şaşırtıcı. Ama kendisini kutluyorum. Allah vergisi, herkese nasip olmaz. Her insan bunu yapamaz" diye konuştu.

Mehmet Can'ın aboneleri bekletmeden işlemlerini yapması vatandaşlar arasında da memnuniyetle karşılanıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2010 Çarşamba 10:33:01
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 14:33:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?