6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

VHO'dan yaz kursları

Avrupa Birliği’ne uyum süreci içersinde Kars-Ardahan-Iğdır Veteriner Hekimler Odası (VHO) üyelerine ve diğer Veteriner Hekimlere kurslar düzenleyerek Veteriner Hekimlere yeni donanımlar ve sertifikalar kazandırıyor.


Kars VHO’nun yaz kursları kapsamında 4 çeşit kurs düzenlendi. Kurslara il dışından da bir çok kursiyer katıldı. VHO Başkanı Prof. Dr. Yavuz Öztürkler, İneklerde Suni Tohumlama Kursu ve İneklerde Üreme Organları Ultrason Kursu’nun; doğrudan doğruya Veteriner Hekimlerin sahada teşhis, tedavi ve döl verimine katkıda bulunacak ve teşvik kapsamında bir çok yetkiyi kazandırabilecek nitelikte kurslar olduğunu söyledi. Diğer iki kursların ise Gıda Güvenliği ve HACCP mevzuatlarını içerdiğini belirten Öztürkler, “Akredite Veteriner Hekimlik Kursu ve ISO 22000 kurslardır. Bu son iki kurstan Akredite Veteriner Hekimlik kursu bitirilmiş olup, ISO 22000 kursu İstanbul’dan gelecek olan Öğretim elemanı tarafından 11-12 Temmuz 2009 tarihlerinde verilecektir” dedi.
Öztürkler ayrıca, meslek içi sürekli eğitim ve geliştirmenin her meslek için önemli olduğunu söyleyerek, “Yeni bilgiler, gelişmeler ve yeni mevzuatlar her meslekte olduğu gibi yöremiz hayvancılığı açısından ve insan sağlığını hayvan hastalıklarından korumada önemli rol alan Veteriner Hekimlik mesleği için de çok önem taşımaktadır. Artık sertifikasız bir çok sektörde iş bulabilmek zorlaştığından dolayı edinilen sertifikalar Veteriner Hekimlere bir çok iş kolunun da kapsısın açmaktadır” şeklinde konuştu.


AKREDİTE VETERİNER HEKİMLİK VE ISO 22000 BELGESİNİN ÖNEMİ:
Öztürkler, Veteriner Hekimlik ve ISO 22000 belgesinin önemi konusunda şunları söyledi:
“ISO 22000 sisteminin uygulanması, tedarikçilerin, sektör tarafından sıkça talep gören ürünlerinin üretim ve servis süreçlerini geliştirerek insan sağlığı açısından güvenli, firma açısından da daha karlı bir hale dönüştürmesini sağlamaktadır. ISO 22000 sistemi HACCP sistemini prensiplerini ve uygulama basamaklarını tamamlamakta, yönetimin sorumluluklarının eğitimi ve sürekli iyileştirme faaliyetlerini tanımlaması nedeniyle de ISO 9001 ile uyum oluşturmaktadır. Bu sayede hem güvenli gıda üretimini sağlamakta hem de firmaların kurumsallaşma süreçlerini hızlandırarak gelişimlerine destek vermektedir. ISO 22000 sistemi uluslararası bir standart olduğu için kurumların uluslararası ticaret hedeflerini gerçekleştirmesinde kolaylık sağlamaktadır. ISO 22000 Tüketicilerin; Uluslar arası standartlara uygun, kaliteli, güvenilir ve sağlık açısından güvenli ürün ve hizmet almalarını sağlamaktadır. Ayrıca bilindiği gibi Akredite Veteriner Hekimlik Kursunu bitirenler sadece kırımız ve kanatlı eti kesim, işleme ve depolama tesislerinde çalışmakta ve her kesilen hayvan için verilen devlet teşviklerinden yararlanmaktadırlar. Ancak ISO 22000 belgesi isteyen gıda üretimi veya satışı yapan müesseselerde çalışmaları için ISO 22000 kursuna da ayrıca katılmaları gerekmektedirler. Konumlarına ve ilgi alanlarına göre Gıda Mühendisi ve/veya Veteriner Hekim çalıştıran firmalarda doğal olarak ISO 22000 belgeli olanlar tercih edilmektedir. Hastalıklarla mücadelede hem insan hem hayvan sağlığını koruyarak, hem de üretime katkı sağlayarak çalışan veteriner hekimlerimizi günün şartlarına göre geliştiren ve güncelleyen kurslarımız devam edecektir”

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 16:18:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?