5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

'Vicdani retçi' birliğine teslim edili

Kağızman ilçesinde 7 aylık er iken izne ayrılan, İstanbul'da 'Vicdani red'dini açıklayan İsmail Saygı, İstanbul Maslak 3. Kolordu Komutanlığı tarafından Kars'taki birliğine teslim edildi.

Kağızman'da 7 aylık er İsmail Saygı, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyerek askerlik hayatının ruhsal sağlığını etkilediği gerekçesiyle artık askere gitmeyeceğini bildirmiş ve vicdani reddini açıklamıştı.

Basın toplantısı düzenleyerek vicdani reddini açıklayan Saygı, "Askerlik yaptığım yedi ay süresince, askerlik mantığının içerisindeki şiddet, ölme ve öldürme öğretilerinin benim hayat tarzıma ve hayat görüşüme uymadığını anladım. Asker olarak geçirdiğim yedi ay boyunca kendime olan saygımı ve ruhsal sağlığımı kaybetmeye başladım. Bu sebeplerden dolayı bünyesinde şiddeti barındıran hiçbir kurum ve kuruluş ile bağımın kalmamasına karar verdim" ifadelerini kullanmıştı.

İstanbul'da 15 Mart 2008, Cumartesi günü işe giderken polis ekiplerinin durdurduğu dolmuşta kimlik kontrolü sırasında yakalanan İsmail Saygı, Üsküdar'da inzibat görevlilerine oradan da Maslak 3. Kolordu Komutanlığı'na teslim edilmişti. Maslak 3. Kolordu Komutanlığı geçtiğimiz günlerde 'Vicdani retçi' er İsmail Saygı'yı Kağızman'daki birliğine teslim etti.

Saygı'nın askerliğini sorunsuz bir şekilde yaptığı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 13:33:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?