5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Yaban hayata yem desteği

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde ağır kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Sarıkamış Ziraat Odası Başkanlığı tarafından, 150 kilogram et, kemik, sakatat ile 200 kilogram buğday ve bayat ekmek, yaban hayatının yoğun olduğu 2 bin 300 rakımlı Acısu ve Aşıt geçidi mevkisindeki ormanlık alana konuldu.

Ziraat Odası Başkanı Nesim Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son bir haftada havaların soğuduğunu belirterek, özellikle geceleri hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğünü anımsattı.

Soğuk ve karlı havada yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayatı için doğaya yem bıraktıklarını anlatan Gök, kentin ormanlarla çevrili olduğunu ve yaban hayatın buralarda barındığını ifade etti.

Sibirya soğuklarının bu yıl erken geldiğini vurgulayan Gök, "İnsanlar bir şekilde kendi başının çaresine bakabiliyor ama yaban hayatını da düşünmek gerekiyor. Biz de Ziraat Odası olarak tedarik ettiğimiz et, kemik, buğday ve ekmekleri, yaban hayatın yoğun olduğu Aşıt bölgesindeki hayvanlar için ormanlık alana bıraktık" diye konuştu.

Gök, yaban hayatın Sarıkamış için çok önemli olduğunu vurgulayarak, bu tür yemleme faaliyetlerinin kış boyunca devam edeceğini belirtti.

AA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2013 Cumartesi 18:20:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?