4
Mayıs
2024
Cumartesi
KARS

Yaban hayata yem takviyesi

Kars Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekipleri, yaban hayatı korumak amacıyla doğaya yem bıraktı.

Özellikle geceleri hava ısısının eksi 20 dereceye kadar düştüğü Sarıkamış ve Susuz’da yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için çalışmalar başlatılarak hayvanların aç kalmaması için çalışmalar yapıldı.

Kars Doğa Koruma Milli Parklar Şubesi Müdür vekili Yusuf Üstündağ, havaların aşırı soğuk olması ve her tarafın karla kaplı olmasıyla birlikte yaban hayatı için doğaya yem bırakma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Üstündağ; “Malum her taraf karla kaplı olduğu için yaban hayvanlar yem bulmakta güçlük çekiyor. Yaban hayvanlarının insanların yaşam ortamlarına daha da yaklaşıp, besin aramasını, bir insan hayvan çatışmasını engellemek için, hayvanların doğal koşullarında beslenebilmesi amacıyla yemleme faaliyetinde bulunmaktayız. Yemleme faaliyetleri düzenli olarak belirli aralıklara yapılıyor” dedi.
Çevre Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince, doğaya 2 ton buğday ve 500 kilo et ve sakatat bırakıldı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2012 Perşembe 19:02:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?