5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Yağmur esnafı üzdü

Kars'ta dün akşam saatlerinden bu yana devam eden yağmur Bayram Pazarı'nı olumsuz etkiledi. Müşteri bulamayan pazarcılardan bazıları tezgahını kapatıp evinin yolunu tuttu bazıları da malları zarar görmesin diye üzerini naylonla kapattı. 

Türkiye'nin büyük bir bölümünde görülen sağanak yağış Kars'ta da dünden beri etkili olmaya devam ediyor. Yağmur ise en fazla bayram pazarcılarını etkiledi.
Pazarcılar Caddesi üzerine kurulan Bayram Pazarı yağmurdan büyük oranda nasibini aldı. Bin bir umutlarla kurdukları tezgahlarındaki mallar müşteri yokluğundan ellerinde kalan pazarcı esnafı umutlarını bayram öncesi son güne (Yarına) bıraktı. Pazarcılardan bir çoğu tezgahını kapatıp evinin yolunu tuttu bazıları da malları zarar görmesin diye üzerini naylonla kapattı. 

"Yağmur bayram bereketini aldı götürdü" diyen pazarcı esnafı siftah yapamamanın üzüntüsü içinde olduğunu söylüyor. Siftah yapanlar ise 30-50 YTL arasında satış yapabiliyorlar. Hemen hemen yok denecek kadar az olan müşteriler ise fiyatları pahalı buldukları için alış-veriş yapamadıklarını ifade ediyorlar.

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 13:25:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?