5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Yardım dağıtımında kadınlar birbirini ezdi

Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) tarafından dağıtılan yardım paketinden almak isteyen kadınlar, izdihama neden oldu.

KTSO Başkanlığı, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 500 aileye yetecek kadar gönderdiği yardım paketlerini dağıtmak istedi.

Yardım yapılacağını duyan yardıma muhtaç kadınlar, yağ, çay, şeker ve makarnadan oluşan gıda paketlerini alabilmek için KTSO önünde toplandı. Bir görevli tarafından gruplar halinde içeriye alınan kadınlar, bir an önce yardım malzemelerini alabilmek için birbirlerini ezmeye başladı.

Yerel bir televizyonun kameramanı, izdiham nedeniyle bina içine giremeyince kamerasını güçlükle içeride bulunan muhabire verdi. Tokatların havada uçuştuğu izdihamdan istifade eden bir kadın ise sessizce eğilerek kalabalık arasına girdi ve kayboldu. Dışarıda birbirini iterek izdihama yol açan kadınlar, giriş kapısında da aynı sıkıntıya neden oldular. Görevli, dar kapıdan içeri girmeye çalışan kadınları durdurmakta bir hayli zorlandı.

Görevlinin 10’arlı gruplar halinde sayarak içeri aldığı kadınlar, dar kapıdan daha önce girebilmek için itiştiler. Zorlukla tamamlanan yardım dağıtımında, 500 aileye 15 milyar lira tutarında yardım paketi dağıtıldı. KTSO, geçen yıl da yine 500 aileye TOBB’un gönderdiği 10 milyar liralık gıda yardımını dağıtmıştı.

kars
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2004 Cumartesi 09:07:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?