5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Yargı mensuplarının eşlerinden mahkumlara destek

Adalet Bakanı Cemil Çiçek’in eşi Gülten Çiçek’in başkanlığını yaptığı Yargı Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği, Kars’ta hükümlü ve mahkumların yaptığı eserleri açık artırmayla alarak destek oldu.

Merkezi Ankara’da bulunan ve 5 yıldır faaliyetlerini devam ettiren Yargı Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği, cezaevlerinde bulunan kadın mahkum ve çocuklarının burs ve yardım taleplerini karşılamak amacıyla iller bazında faaliyetlere başladı.

Kadın mahkumların topluma kazandırılması çerçevesinde ülke genelindeki cezaevlerinde atölyeler yapılması ve çeşitli imkanların sağlanması amacıyla çalışmalarını sürdüren dernek, bu kapsamda bugün öğle saatlerinde Polisevi’nde bir etkinlik düzenledi. Kars Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Özkorul’un eşi Ayfer Özkorul başkanlığında bir araya gelen yargı mensuplarının eşleri, Kars Kapalı Cezaevi’nde yatmakta olan kadın ve erkek mahkumların yaptığı el emeği göznuru takı ve işlemeleri açık artırmayla satın alarak destek oldu.
Kars Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Özkorul’un eşi Ayfer Özkorul, etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Bizler beşer şaşarız, bizler de hata yapabiliriz. İsteyerek ya da istemeyerek cezaevine yolumuz düşebilir. Allah göstermesin. Önemli olan buralarda ki insanların, özellikle kadınların ve günahı olmayan yavrucakların korunmasıdır. Bizlerin yapacağı yardımlar belki de denizde damla gibi görülebilir. Fakat unutmayalım ki, denizi deniz yapan bu su damlalarıdır."

Ayfer Özkorul konuşmasının ardından bir şiir okudu. Şiirde şu ifadeler yer aldı:
"Ah bu nasıl bir dünya/Çivisi çıkmış galiba/Çemberi ters çevrilir/İşine gelirse düzeltir/İster yüzünü güldürür/İsterse süründürür/Menfaati yoksa bir defa/Bir verir bin dokundurur/Dünya bu değmez/Doğrusu çekilmez/Kaderde varsa/Önüne geçilmez"

Konuşmanın ardından yenilen yemekten sonra dernek üyeleri, düzenlenen açık artırmaya katılarak mahkumların yaptığı işleme ve malzemeleri satın aldılar. Etkinlik, kadınların kendi aralarında eğlenmeleriyle son buldu.

KARS (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2004 Pazar 09:30:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?