5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Yarışmada sonuncu olana süt verilecek

Türk veteriner hekimlik eğitiminin başlangıç yıl dönümü olan 19 Kasım'da Kars'ta 'Süt Koşusu' düzenleneceği ve birincilere altın, sonunculara ise süt verileceği bildirildi.


Kars-Ardahan-Iğdır Veteriner Hekimleri Odası (VHO) Başkanı Doç. Dr. Yavuz Öztürkler, Türk veteriner hekimlik eğitiminin başlangıç yıl dönümü olan 19 Kasım'da '7'den 70'e Sağlıklı Yaşam İçin Süt Koşusu' düzenleneceğini belirterek yarışmanın birincilerine altın sonuncularına da 3'er litre süt verileceğini söyledi.


VHO Başkanı Doç. Dr. Yavuz Öztürkler, "Bilindiği gibi odamız her yıl Türk Veteriner Hekimlik eğitiminin başlangıç yıl dönümlerinde geleneksel süt koşusu düzenlemektedir. Geleneksel süt koşusu, geçmiş yıllarda Veteriner Fakültesi öğrencilerinin katıldığı bir etkinlikti. Ancak Oda Başkanlığımız, geleneksel süt koşusunun ismini '7'den 70'e Sağlıklı Yaşam İçin Süt Koşusu' şeklinde değiştirerek bu koşuyu tüm halkımızın katılacağı bir etkinlik haline getirmeyi kararlaştırmıştır. Odamızın amacı, küçük büyük demeden herkesin ve özellikle küçüklerin sağlıklı yaşam için spor bilincine ulaşması ve yılda hiç olmazsa bir kere spor yapmasını teşvik etmektir. Koşunun 19 Kasım 2008 çarşamba günü Saat 10.00'da karayolları güzergahında gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Odamız yarışma sonunda birinciye 1 adet cumhuriyet, ikinciye yarım, üçüncüye çeyrek altın ödül verecektir. Oda başkanlığımız yarışmayı kazanamayarak sonuncu gelenleri de unutmamış, son 3 kişiye 3'er litre süt vererek gelecek yarışmalara daha sağlıklı
hazırlanmasını amaçlamıştır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 18:41:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?