6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Yarkaya köyünde su çilesi

Yıllardır su sıkıntısı yaşayan Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Yarkaya köyü halkı, eritilen kar sularıyla banyo yapıyor. 

İlçeye 47 kilometre uzaklıkta olan Yarkaya köy halkı, 20 yıl önce yaşanan heyelan nedeniyle Kolkırdı mevkiine devlet tarafından yapılan 30 adet konut evine yerleştirildi. Yaşanan sıkıntılar nedeniyle maddi durumu iyi olanlar ilçe ve civar köylere taşınırken, maddi durumu iyi olmayanlar ise Kolkırdı mevkiinde kaldılar. Karları çuval içine doldurarak kapı önünde yakmış olduğu ateşin üzerindeki kazana boşaltan Fesih Yıldız, bu şekilde erittikleri karı eşinin temizlikte kullandığını ve kendisinin banyo
yapacağını söyledi. 

Yıldız, "Banyo yapmak için kar eritiyorum. Bu suyla banyo yapacağız. Suyumuz yok mecbur karla idare ediyoruz. 20 yıldır aynı durumdayız. Kış aylarında kar eriterek ihtiyaçlarımızı gideriyoruz. Yaz aylarında ise, 4 kilometre uzaklıktaki Kudalar köyünden, hayvanların sırtında su taşıyoruz. Kış ayları bizim için daha rahat. Kış aylarında yine kar var. Karı eritip ihtiyaçlarımızı gideriyoruz. Yazın daha çok çile çekiyoruz" dedi. 

Eritilen kar suyu ile banyo yapan Yıldız, "Suyumuz olmadığı için kar erittim ve şu anda banyo yapıyorum. Biz devletten su istiyoruz. İnşallah devlet bize yardımcı olur" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 18:12:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?