5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Yaşlı çiftin yürek burkan bayramı

Kars'ta, eşinin nefes darlığı nedeniyle hastaneye yatırılmasının üzüntüsüne dayanamayan Şehrazat nine de rahatsızlanınca sağlık ekiplerince tedavi altına alındı. AK Parti Milletvekilleri ve Vali Erden'in de aralarında bulunduğu protokol üyeleri, bayramı aynı hastane odasında geçiren yaşlı çifti, ziyaret etti.


Digor ilçesinin Bacalı köyünde ikamet eden Sürmeli Buldu (82) birlikte yaşadığı imam nikahlı ikinci eşi Şehrenaz nineyle (65) mutlu bir hayat sürdürdüler. Hayatları boyunca hiç kavga etmeyen çift, ilişkilerindeki sevgi ve saygıyla köye de örnek oldu. Yaşlılığın getirdiği rahatsızlıkla nefes darlığı çeken Sürmeli Buldu, 15 gün önce tedavisi için Kars Devlet Hastanesi'ne yatırıldı. Köyde yalnız kalan Şehrenaz Özgüven de eşinin yokluğuna dayanamayarak bir süre sonra rahatsızlandı. Bunun üzerine Şehrenaz nine de Kars Devlet Hastanesi'ne götürülerek, Sürmeli Dede'nin kaldığı odaya yatırıldı.

Aynı oda da yan yana yataklarda tedavi gören yaşlı çiftin bayramdaki ziyaretçileri de il protokol üyeleri oldu. AK Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven, Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Demirci, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Birol Şimşek, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi'nin yaşlı çifti ziyaretleri ilginç görüntülere sahne oldu. Yaşlı çiftle sohbet eden onlara hediyeler veren protokol üyeleri, çiftin birbirlerine bağlılıkları ve fedakarlıklarına da hayran kaldı.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2008 Perşembe 13:07:35
Güncelleme :2 Ekim 2008 Perşembe 13:07:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?