6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Yaşlılar Haftası'nda kuyruk çilesi

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki yaşlılar, 18 -24 Mart 'Yaşlılar Haftası'nda İlçe Nüfus Müdürlüğü önünde TC. kimlik numarası almak için kuyruğa girdiler.

Sarıkamış'ta yaşlılar, yerel seçimlerde seçmenlerin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralı belge ibraz etmesi zorunluluğu nedeniyle, nüfus cüzdanı değiştirme talebiyle İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne akın ettiler. İlçe Nüfus Müdürü Temel Doğan, ''Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçmenin nüfus cüzdanının üzerinde kimlik numarasının olmasını şart koştu. Onun için nüfus cüzdanın üzerinde TC kimlik numarası olmayan vatandaşlar oy kullanamaz. Köylerden her gün 100'ün üzerinde insan geliyor. Bunların çoğu da genelde hep yaşlı
kesimdir" dedi.

Nüfus cüzdanında TC kimlik numarası bulunmayanların genelde yaşlı vatandaşlar olduğunu belirten Sarıkamış Kaymakamı Ahmet Altunbaş ise, "Şimdi yaklaşan mahalli idarelerin seçimlerinde TC kimlik numarası olmayan, TC kimliği olup da TC kimlik numarası olmayan vatandaşlarımız oy kullanamayacağı söz konusudur. Dolayısı ile vatandaşlarımızın nüfus cüzdanlarını yenilemeleri, TC kimlik numaralarıyla birlikte oy kullanmak zorunlu kılınmıştır, bunun için de İlçe Nüfus Müdürlüğümüze işlemlerini yaptırmak için bir yoğunlaşmak söz konusudur. Daha çok yaşlı insanlarımızın TC kimlik numarası bulunmamaktadır, bugün de Yaşlılar Haftası'dır. Ben de onların Yaşlılar Haftası'nı yürekten kutluyorum" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 12:49:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?