5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Yatağından kene çıktı

Kars'ta yatağında kene bulunan bir vatandaş Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesi üzerine hastaneye götürüldü.

Kene daha sonra incelenmek üzere İl Tarım Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Şehitler Mahallesi, 3. Tayyare Sokak'taki evinde sabah namazı vaktinde uyanan Nezih Bayrambey(70) isimli vatandaş, yatağında kene bulunması üzerine paniğe kapıldı. Nezih Bayrambey daha sonra oğlu Topçu Bayrambey tarafından kan tahlili ve muayenesi için hastaneye götürüldü. Keneyi de bir poşete koyan Topçu Bayrambey, evde başka kene olup olmadığını ve babası Nezih Bayrambey'in kene tarafından ısırılıp ısırılmadığını bilmediklerini söyledi. Son zamanlarda ülke genelinde kene nedeniyle ölenlerin sayısında artış olmasından dolayı endişeye kapıldıklarını belirten Topçu Bayrambey, yetkililerin, evlerinde önlem almasını ve ilaçlama yapmasını istedi.

Nezih Bayrambey de, "Sabah namaza kalkınca eşim yatakta kene fark etti. Sonra bir kağıda koyup dışarı attık. Bu arada gelinin uyarısı üzerine keneyi tekrar naylona koyduk" dedi.

Kene daha sonra gazeteciler tarafından İl Tarım Müdürlüğü'ne götürüldü ve Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Kars'ta ölümcül sonuçlar doğuran kenelerin var olmadığını savunan vatandaşlar ise korkuların yersiz olduğunu ileri sürdüler.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 18:56:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?