6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Yeni makam aracı; çöp arabası

BORCA KARŞILIK MAKAM ARACINI SATTI, ARTIK ÇÖP ARABASINA BİNECEK

Kars'ın Arpaçay Belediyesi'nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Belediye Başkanı Enver Akkaya, belediyenin borcuna karşılık makam aracını sattı. Başkan Akkaya, “Hibe bir makam aracı gelinceye kadar traktörümüzü, çöp aracımızı veya kepçemizi makam aracı olarak kullanacağım” dedi.

Açıklamalarda bulunan Başkan Enver Akkaya, borçlular belediye kapısında beklerken makam aracına binmenin kendisini rahatsız ettiğini söyledi. Bir belediye başkanının makam aracı olması gerektiğini de ifade eden Akkaya, “Kısıtlı imkanlarımıza rağmen hem hizmet veriyoruz hem de personelin maaşını ödüyoruz. Belediyeyi devraldığımız imkanları aşan bir borç yükü vardı. Alacaklı kapıda. Vatandaşımız devletine güvenerek 'nasıl olsa öder' diye istediği hizmeti vermekten geri kalmamış. Göreve geldiğimizde piyasaya olan borç, 1 trilyona yakındı. Belediyenin devletten geliri de belli. Buna rağmen ciddi anlamda borç ödedik, personel maaşı ödedik. İller Bankası ümüğümüzü sıkar gibi göndereceği parayı kısınca tıkandık. Çareyi, kamu hizmeti değil bireysel hizmet veren araçlarımızı satmakta bulduk. Bunların arasına makam aracımı da koydum. Makam aracım borca karşılık satıldı. Şu anda makam aracım yok. Taksitle veya hibe bir makam aracı gelinceye kadar traktörümüzü, çöp aracımızı veya kepçemizi makam aracı olarak kullanacağım. Lüks arabadan inip çöp arabasına veya traktöre binmekten utanmam. Benim için en büyük utanç, borçlu kapıda beklerken benim böyle bir araca binmemdi. Bundan dolayı borç karşılığında alacaklıya verdim makam aracımı. Bundan rahatsız değilim. Alacaklının mutlu olması beni mutlu etti" dedi.

Başkan Enver Akkaya, belediyenin borcu bitene kadar makam aracı olarak belediyeye ait traktör veya çöp arabasıyla gidip geleceğini de sözlerine ekledi.

BORCA KARŞILIK MAKAM ARACINI SATTI, ARTIK ÇÖP ARABASINA BİNECEK
BORCA KARŞILIK MAKAM ARACINI SATTI, ARTIK ÇÖP ARABASINA BİNECEK
İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2009 Salı 14:13:01
Güncelleme :29 Aralık 2009 Salı 14:21:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?