5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Yerel gazeteden yasa tasarısına tepki

Kars'ta İhale Kanunu ile Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na tepki gösteren yerel bir gazete birinci sayfasını, siyah zemin üzerine kilit fotoğrafı koyarak bastı.

Yerel Çağdaş Kars Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Gümüşpala Kortağ, Kamu İhale Kanunu ile Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın yerel basını susturacak nitelikte olduğunu söyledi.

Yerel gazetelerin alt komisyonda görüşülen yasa tasarısını siyah sayfa üzerindeki kilit fotoğrafı koyarak protesto ettiklerini ifade eden Kortağ, "Burada 2 bine yakın yerel gazetenin, 20 bine yakın çalışanın kaderi görüşülüyor. Çünkü istenilen değişiklik yaşam varlığı, hayat damarı yalnızca resmi ilan yayınlamak olan yerel gazetelerin resmi ilan yayınlama hakkı tümüyle ortadan kalkıyor. Bu da 20 bin insanın aç kalması, 2 bin işletmenin kapısına kilit vurması anlamına gelir. Bundan dolayı bizde protestomuzu birinci sayfamıza kilit koyarak gösterdik. Gerçekten bu yasa çıkarsa bu kilit kapımıza asılacaktır. Şu anda yerel basında resmi ilanın santim sütun hesabı 6 YTL'dir. Ama bu ulusal gazetelerde 10 YTL ile 40 YTL arasında değişiyor. Resmi ilan pastasında 2 bin yerel gazeteye düşen pay 10 gazeteye düşenin 4'te 1'i kadardır. Burada şunu gözlemliyoruz. Siyasal iktidar Anadolu'da özgürlüğün sesini kısmak istiyor. Muhalefetin sesini kısmak istiyor. Bu önce yerelden başlayacak daha sonra ulusala kadar da yansıyacak. Bunu protesto etmek için 20 bin insanın aç kalmaması için, 2 bin işletmenin kapanmaması için tepkimizi bu sayımızla gösterdik" dedi.

.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 15:38:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?