5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

'Yerel yönetimlerde kadın' projesi

Kars'ta Sabancı Vakfı tarafından kabul edilerek düzenlenen 'Yerel Yönetimlerde Kadın Projesi' kapsamında eğitimini başarıyla tamamlayan 58 kadına sertifikaları dağıtıldı.

İçişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler (BM) ve Sabancı Vakfı tarafından yürütülmekte olan 'Kadın ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı' (BMOP) kapsamında Sabancı Vakfı'na İl Mahalli İdareler Müdürlüğü tarafından sunulan 'Yerel Yönetimlerde Kadın Projesi' geçtiğimiz yıl kabul edildi.

2007 yılı Kasım ayında başlatılan proje dahilinde 2008 yılının Ocak, Şubat ve Mart aylarında Kaymakamlar ve Kars Kafkas Üniversitesi öğretim görevlileri tarafından 58 kadına eğitim verildi. Kadınların yerel yönetimlere katılımını ve yerel yönetimlerde daha fazla yer almalarını sağlamak aynı zamanda 2009 yerel seçimlerine aday olarak katılmak isteyen kadınları bilgilendirmek amacıyla verilen eğitim başarıyla tamamlandı.

Bugün de Kars Valiliği Gazi Salonu'nda sertifika töreni düzenlendi. Törene Vali Mehmet Ufuk Erden ile eşi Fatma Yeşim Erden, İl Genel Meclis Başkanı Ali Salgar, AK Parti İl Başkanı Ramazan Karakelle, MHP İl Başkanı Oktay Aktaş, İl Genel Meclisi üyesi Çiğdem Perihan Aksoy, kadın muhtarlar ve sertifika alacak kadınlar katıldı.

Vali Mehmet Ufuk Erden'in kısa konuşmasından sonra eğitime katılanlara sertifikaları dağıtıldı. Burada bir konuşma yapan Kars'ın ilk bayan İl Genel Meclisi üyesi Çiğdem Perihan Aksoy, kadınların siyesi arenada yerlerini almalarını istedi.

13 Haziran 2008 tarihinde DSİ Konferans Salonu'nda düzenlenen değerlendirme toplantısında da projeye katılan 6 kadına İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Sabancı Vakfı Başkanı Güler Sabancı tarafından sertifikaları verilmişti.

.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 19:36:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?