6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

YİBO'lar yarıştı

Kars Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Okul Eğitim Kalitesinin Artırılması Projesi (OKAP) bahar şenliği kapsamında Yatılı İlköğretim Bölge Okulları (YİBO) arası bilgi yarışması düzenlendi.

Yarışmada; aynı puanları alan Arpaçay 3 Kasım YİBO ile Selim Atatürk YİBO birinci olurken, Sarıkamış Şehit Taner Baran YİBO ise üçüncülüğü paylaştı.


Kent Kapalıspor Salonu’ndaki bahar şenliği ve bilgi yarışmasına; Vali Mehmet Ufuk Erden, Kafkas Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Arif Baysal, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, Susuz Kaymakamı Asalet Karabulut, Selim Kaymakamı Yusuf Güni, Milli Eğitim şube müdürleri, YİBO müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Bilgi yarışması; Arpaçay 3 Kasım YİBO, Selim Atatürk YİBO, Sarıkamış Şehit Taner Baran YİBO, Şehit Albay İbrahim YİBO, Başgedikler Köyü 60. Yıl YİBO, Akyaka Atatürk YİBO, Arpaçay YİBO, Digor Türk Telekom YİBO, Kağızman Şehit Refik YİBO, Kağızman YİBO, Sarıkamış Karaurgan YİBO, Sarıkamış Başköy YİBO, Selim Kazım Karabekir YİBO, Susuz İncesu Köyü İMKB YİBO ve Susuz 100. Yıl YİBO olmak üzere 15 YİBO okulu arasında düzenlendi.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan yarışmada genel kültür, matematik, Türkçe, sosyal bilgiler ve İngilizce’den toplam 20 soru soruldu. 5 okulun aynı puanları alması nedeniyle jüri üyesinin kararıyla 5 soru daha soruldu. Bu 5 soru sonunda da aynı puanları alan Arpaçay 3 Kasım YİBO ile Selim Atatürk YİBO birinci, Sarıkamış Şehit Taner Baran YİBO ise üçüncü oldu.
Dereceye giren okulların öğrenci ve idarecilerine ödülleri Vali Mehmet Ufuk Erden ve KAÜ Rektör yardımcısı Prof. Dr. Arif Baysal tarafından verildi. Daha sonra; YİBO’ların tanıtım sunusu ödülleri, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlerin ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.


Program; Digor Gönül Korosu’nun konseri, halk oyunları gösterisi, dereceye giren şiir ve kompozisyonların okunmasıyla son buldu.

İha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 16:25:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?