6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Yıkılmak üzere olan evde yaşıyorlar

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yıkılmak üzere olan evde yaşam mücadelesi veren yaşlı çift, yetkililerden yardım istedi.


Mehmet Yıldırım (69) ve dini nikahlı eşi Sona Ertem (80), Yeni Mahalle Kubilay Sokak No: 1'de bulunan ve her an çökmek üzere olan bir evde yaşam mücadelesi veriyor. Mehmet Yıldırım, "Yıllarca süt, peynir gibi ürünler satarak 2'si erkek, 6'sı kız 8 çocuğumu büyüttüm. Çocuklarım büyüdüler ve kendi yuvalarını kurdular.

Şuan her biri farklı bir kentte yaşıyor. Yaklaşık 10 yıl önce geçirmiş olduğu bir hastalıktan dolayı çocuklarımın annesini kaybettim. Eşimin ölümünden sonra yalnız kaldığım için 5 yıl önce Sona Ertem'le dini nikahıyla evlendik. İkimiz de kalp ve tansiyon hastasıyız. Sürekli ilaç kullanarak yaşıyoruz. Kendim Bağ-Kur emeklisiyim. Geçen sene biriken borçlarımı kapatmak için bankadan 3 bin TL kredi çektim. Şuan maaşımın büyük bir bölümü kredi borcuma karşılık kesiliyor.

Geriye kalan 200 TL ile geçiniyoruz. Evimizin çatısı eski olduğundan yağan yağmurlarla tavanda çökmeler meydana geldi. Maddi imkanım yetersiz olduğundan çöken tavanın onarımını yaptıramadım. Geçici olarak tamamen çökmesin diye içerden tahta direklerle destek verdim. Başka gidecek yerim de olmadığından bu evde ikamet etmeye devam ediyorum. Evimin çöken tavanlarının onarımını yaptırabilmem için yetkililerden yardım istiyorum" dedi.


Yaşlılık ve hastalıktan dolayı büyük sıkıntılar çektiklerini belirten Yıldırım "200 TL bir ay bize yetmiyor bile. İlaç masrafı, ekmek derken ay sonunu zor getiriyoruz. Tek korkumuz ise evin altında kalmak. Zaten ikimizde ölümü bekliyoruz. Hiç değilse evimizin altında kalmayalım. Başka da bir şey istemiyoruz" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 10:28:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?