3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

Yıldız Kenter'in kayak korkusu

USTA SANATÇININ KAYAK KORKUSU

Tiyatro ve sinema sanatçısı Yıldız Kenter, yaşından dolayı kaymak yerine yürümeyi tercih etti. Kenter, "Eskiden Uludağ'da kaymıştım, ama bu defa yaşımdan korktum. Biraz kayarsam kırılır bir tarafım, yapıştıramazlar diye. Onun için yürümeyi tercih ediyorum" dedi.

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Bayraktepe Kayak Merkezi'ne üç günlük tatil için gelen Yıldız Kenter, sarıçamların arasında uzun süre yürüdü. Sarıkamış'a yeğeni ile birlikte geldiğini ifade eden Yıldız Kenter, "Sarıkamış'ı görmek istiyordum zaten. Sarıkamış'la ilgili bir belgesel seslendirdim. Bunlar beni tabi herkesi olduğu gibi çok heyecanlandırıp, duygulandırdı. Tiyatro çok kıskanç bir meslek olduğu için vakit bulamıyordum bir türlü. Buraya 3 günlüğüne geldim, çok mutluyum. Buranın insanlarının bu soğuğa rağmen bu kadar sıcak, yumuşak, yardımsever ve kültürlü olmaları beni çok heyecanlandırdı" diye konuştu.

Sarıkamış'a bir daha geleceğini de söyleyen Kenter, "Kolay olmuyor böyle karlı yerlere gitmek. Bir defa Uludağ'a çıkmıştım, çok uzun yıllar önce. Kendi kendime karar verdim ve dedim ki buraya her sene geleceğim diye, ama bir daha gidemedim. Şimdi ise buraya geldim aynı duyguları yaşıyorum. İlk defa geldim ben, bir daha geleceğim diyorum" ifadelerini kullandı.

Zirveden yürüye yürüye indiğini ifade eden Yıldız Kenter, "Eskiden Uludağ'da kaymıştım aşağı kadar, ama bu defa yaşımdan korktum. Biraz kayarsam kırılır bir tarafım, yapıştıramazlar diye. Onun için yürümeyi tercih ediyorum. Yani sık sık gelirsem kayarım her halde" şeklinde konuştu.

Kayak sporu ve tiyatro arasında hiçbir fark görmediğini anlatan Kenter, her ikisinin de çok estetik ve zarif meslekler olduğunu kaydetti. Sarıçam fidanlarını sallayarak üzerindeki kristal karları temizleyen Kenter, yürüyüşüne devam etti.

USTA SANATÇININ KAYAK KORKUSU
USTA SANATÇININ KAYAK KORKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2010 Pazar 09:05:05
Güncelleme :14 Şubat 2010 Pazar 11:53:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?