6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Yılmaz süt fabrikasını gezdi

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) günlük kapasitesi 100 ton, 100 kişi istihdamlı Ser-Süt fabrikasını ziyaret etti. Burada incelemelerde bulunan Yılmaz, Gıda Mühendisi Oya Yeşim Koç'tan bilgiler alarak ürünlerin tadına baktı.

Bakan Yılmaz, ulusal ve uluslararası pazarlara üretim yapan bir tesisin Kars ilinde bulunmasının gurur verici olduğunu söyledi. Burada bir yatırımcının, "Son teşvikten Organize Sanayi Bölgesindeki işletmeler olarak yararlanabilecek miyiz?" sorusu üzerine şunları söyledi: "Özellikle şu alışkanlıktan kurtulmamız lazım. Bu çağda artık 2-3 baş hayvan beslemekle bu olmuyor. Ticari ve iktisadi olarak belli sürdürülebilir ölçeklerde işletme yapısına geçmemiz gerekiyor. O dönüşüm gerçekten şart. İşinizi genişletebilecekseniz faydalanacaksınız. Ayrıca mevcutlara şöyle bir teşvik getirdik. Nisan ayından sonraki tarihte ilave olarak aldığınız istihdam için SSK işveren pirim hissesini hazine olarak biz üstleneceğiz. İlave sağladığınız istihdamlarda mevcut işletmelerde sigorta primini devlet olarak biz üstleniyoruz. Bunun dışında teşvik yeni yapılacak işler için olacak. Yeni bir tesis yahut mevcut tesisin genişletilmesi, daha bir farklılaştırılması yönünde yapılacak yatırımlar için söz konusu olacak faydalanmak. O anlamda mutlaka sizde bu tesise bir şeyler yapacaksınızdır. Yaptığınız ilavelerden mutlaka faydalanacaksınız. Fakat sonuçta bu yatırımları teşviktir. Ayrıca şu imkanı da getiriyoruz. Bu ara yanınıza meslek okullarından mezun gençleri alıp staj yaptırırsanız 15 TL ceplerine para koyuyoruz. Biraz bu işe alışsınlar, öğrensinler istiyoruz."

Bakan Yılmaz ikinci teşvik paketiyle ilgili bir soru üzerine ise, "Devlet Planlama Teşkilatı'nın yaptığı resmi bir soru önergesine verilen bir cevap. Bu cevap aslında Başbakanımızın istihdam paketini ilan etmesinden önce yazılmış bir yazı bu. Fakat şimdi sanki yeni bir yazıymış gibi bazı gazetelerimiz yazmışlar. Zaten o paket açıklandı. Başbakanımız ikinci paketi zaten açıklamıştı. Yani orada yeni bir şey söz konusu değil. Zaten Başbakanımızın açıkladığı pakete ilişkin geçmiş bir yazıdan bir alıntı yapmış bazı gazeteciler. Bir değişiklik söz konusu değil" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 09:44:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?