3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

Yoğun bakım ünitesi hizmette

KARS’TA YENİDOĞAN YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ HİZMETE GİRDİ

Kars Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bünyesinde oluşturulan Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi hizmete açıldı.

Kars Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bünyesinde açılan Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nin faaliyete geçmesiyle birlikte solunum sıkıntısı olan, yüksek riskli, prematüre, doğum ağırlığı az veya fazla olan, anne karnında gelişmemiş ya da mekonyum yutmuş, yeni doğan sarılığı olan, doğumsal anomanisi olan, sepsis, ağır ameliyat geçirmiş yeni doğan bebek hastalar kabul edilecek.

Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde, hastanın servise kabulünden itibaren her türlü takip, tedavi ve bakım hizmetleri, 8 uzman doktor, bir sorumlu hemşire, 8 deneyimli hemşireden oluşan ünite çalışanları tarafından yürütülecek ve hastanın sağlıklı şekilde taburcu edilmesi sağlanacak.

Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, bebek ölüm oranlarını ve diğer illere sevkleri büyük ölçüde azaltacak olan Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’ni açmanın gurur verici bir durum olduğunu belirtti.

Dr. Fahri Sevinç, eskiden bebekleri çeşitli imkansızlıklar nedeniyle başka illere sevk etmek zorunda kaldıklarını, ancak yeni kurulan Yoğun Bakım Ünitesi sayesinde artık böyle bir sorun yaşanmayacağını söyledi.

Kars Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç; “Hepimizin dileği bebeklerimizin zamanında ve sağlıklı olarak dünyaya gelmesi ama her türlü duruma hazırlıklı olmamız gerekiyor. Biz bu sorunları bertaraf etmek adına Sağlık Bakanlığı ile sürekli işbirliği içinde, gerek doğum odasında çalışan personelin eğitimi, gerekse teknik yapılandırmalarla bebeklerimizin hayata tutunması için en iyi koşulları oluşturmaya çalışıyoruz. Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi ile amacımız, dünyaya gözlerini erken açan yada zamanında doğmasına rağmen başta solunum sıkıntısı çeken rahatsız bebeklerimizin hastalıklarına hemen müdahale edebilecek şekilde hizmet verebilmek. Bu anlamda ilimizde eksikliğini hissettiğimiz bir hizmeti hayata geçirdik” dedi.

HEDEFİMİZ BEBEK ÖLÜMLERİNİN ÖNÜNE GEÇMEK

Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nin açılmasıyla birlikte bebek ölümlerinin önüne geçileceğini vurguladı.

Dr. Fahri Sevinç; “Bebek ölüm hızının, gerçekleştirilen sağlık hizmetlerine son derece duyarlı ve bu hizmetlerle ters bir orantı içindedir. Sağlık hizmetleri ne kadar iyi ve kaliteli hale getirilirse, personel ne kadar eğitimli, donanımlı olursa, bebek ölümleri de bu oranda daha az olur. Bizim de bu anlamda öncelikli hedefimiz, toplumun en önemli sağlık ve gelişmişlik göstergelerinden biri olan bebek ölümlerini her ne sebepten olursa olsun en aza indirgemek. Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemiz sayesinde artık bebeklerimizi çevre illere sevk etmek zorunda kalmıyoruz. Hatta şuanda ünitemize diğer illerden de hasta geliyor” diye konuştu.

Kars’ta sadece Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde bulunan Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde, 15 kuvöz, 3 transport kuvözü, 5 açık yatak, biri yoğun olmak üzere 8 fototerapi cihazı, 3 satürasyon cihazı, 3 ventilatör, 9 oksijen tüpü, bir müdahale masası ve 2 monitör ile bebeklere yaşamsal destek, tedavi ve bakım sağlanıyor.

Kars Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde hizmete giren 20 hasta kapasiteli Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde il dışından gelen hastalara da hizmet veriliyor.

KARS’TA YENİDOĞAN YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ HİZMETE GİRDİ
KARS’TA YENİDOĞAN YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ HİZMETE GİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2010 Cuma 14:15:04
Güncelleme :12 Kasım 2010 Cuma 14:23:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
GAMZE KAYA IP: 78.184.150.xxx Tarih : 24.11.2010 11:37:20

GERÇEK TEN BU HABERİ OKUYUNCA ÇOK MUTLU OLDUM MEMLEKETİMİN HER GEÇENGÜN BİRAZ DAHA GELİŞMESİ BİZLERİ ÇOK MUTLU EDİYOR. BEBEK YOĞUN BAKIM ÜNİTESİNE CİDDİ İHTİYAÇ VARDI HAYIRLI UĞURLU OLSUN DİYORUM..