4
Mayıs
2024
Cumartesi
KARS

Yoğun kar geçit vermiyor

Kars’ta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 8’i merkez köy olmak üzere toplam 104 köyün yolu kapalı bulunuyor.

Kars’ta etkili olan kar yağışından dolayı kapalı bulunan köy yollarının yeniden ulaşıma açılmasaı için İl Özel idaresi’ne bağlı ekipler çalışma yapıyor.

Kars Merkez 8, Akyaka 15, Arpaçay 2, Kağızman 9, Sarıkamış 14, Selim 48 ve Susuz İlçesi’nin 8 köyüne ulaşım yapılamıyor. Kars’ta etkili olan kar yağışı tipi nedeniyle Kars Merkez, Akbaba, Akdere, Borluk, Çığırgan, Esenyazı, Küçük Yusuf, Kocabahçe ve Tekneli köylerinin yolları kapalı bulunuyor.

Kars’ın Akyaka İlçesi’ne bağlı Arslanhane, Boyuntaş, Büyük Durduran, Büyük Pirveli, Cebeci, Çetindurak, Esenyayla, Geçit, Hacıpiri, İbiş, Kayadöven, Karahan, Kürekdere ve Sulahbahçe köylerine ulaşım sağlanmıyor.

Arpaçay İlçesi; Bacıoğlu ve Taşdere. Kağızman; Akören, Aşağı Tut, Çaybük, Çengilli, Gümüştepe, Karaboncuk, Keşişkıran, Taşbilekve Tunçkaya. Sarıkmaış; Alisofu, Asboğa, Aşağı Sallıpınar, Boyallı, Bozat, Hamamlı, Handere, Isısu, Mescitli Şehitemin, Yarkaya, Yayıklı, Yenigazi ve Yukarı Sallıpınar.

Selim; Akçakale, Akpınar, Akyar, Alisofu, Aşağı Damlapınar, Aşağı Kotanlı, Başköy, Bayburt, Baykara, Beyköy, Bozkuş, Bölükbaşı, Büyükdere, Cavlak, Çaybaşı, Çıplaklı, Darboğaz, Dölbentli, Eskigazi, Eskigeçit, Gelinalan n, Gürbüzler, Hasbey, Iğdır, Kamışlı, Karaçayır, Karakale, Katranlı, Kaynarlı, Kekeç, Kırkpınar, Koşapınar, Koyunyurdu, Laloğlu, Mollamustafa, Oluklu, Ortakale, Sarıgün, Söğütlü, Tuygun, Yamaçlı, Yalnızçam, Yassıca, Yaylacık, Yenice, Yeşiltepe, Yukarı Damlapınar Yukarı Kotanlı.

Susuz; Büyük Çatak, Doyumlu, Gölbaşı, karapınar, Keçili, Kırkpınar, Kiziroğlu, Küçük Çatak, ve Yaylacık köylerinin yolları kar yağı ve tipi yüzünden ulaşıma kapalı bulunuyor. Kapalı bulunan köy yollarında İl Özel İdaresi’ne bağlı ekipler, yolların yeniden ulaşıma açılması için çalışmlarını sürdürüyor.

Kars genelinde kapalı bulunan köy yollarının ulaşıma açılması için yoğun çaba sarf ediliyor. İl Özel İdaresi’ne bağlı ekipleri köy yollarını açma çalışmlarını bir çok nokta da aynı anda yapıyor. Kars’ta kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2012 Çarşamba 15:20:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?