6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Yoksul çocuklara kayak kampı

KAYAK FEDERASYONU'NDAN MADDİ DURUMU İYİ OLMAYAN ÇOCUKLARA KAYAK KAMPI

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde maddi durumu iyi olmayan 60 erkek çocuk için Alp disiplini, Kuzey disiplini ve snowboard dallarında kamp açıldı.

Sarıkamış'taki spor kulüplerinin altyapısını oluşturmak amacıyla Kayak Federasyonu'nun başlattığı 15 günlük kampta, 4 antrenör eşliğinde yaşları 8-14 arasında olan 60 erkek çocuk eğitim görecek. Kampa alınan sporculara Sarıkamış Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'ne ait spor salonunda sabahları kondisyon çalışmaları yaptırıldığı, öğleden sonra ise Şehir Stadyumu'nda kayak üzerine ders verildiği bildirildi. Ayrıca bu sporculara kamp süresince öğle yemeği verileceği belirtildi.

Kars Kayak İl Temsilcisi Behsat Türksever, Kayak Federasyonu'nun açtığı kampın, maddi durumu iyi olmayan ve hiç kayak yapmamış çocuklara yönelik olduğunu, ayrıca bu kampta yetişen kayakçıların Sarıkamış'taki spor kulüplerinin altyapısını oluşturacağını söyledi. Türkiye'de gelmiş geçmiş en büyük kayakçıları yetiştiren Sarıkamış'ta, bu tür kamplarla kayak milli takımlarının altyapısını güçlendireceğini belirten Türksever, "Sarıkamış'ta faaliyet gösteren 8 spor kulübü ile birlikte federasyonumuzun desteği ile açılan kampta 4 antrenörle çalışmalarımız devam ediyor. Bundan sonrada bu tür kamplara ağırlık vereceğiz" dedi.

Sarıkamış Kayak İhtisas Kulübü Başkanı Cavit Üstündağ ise Kayak Federasyonu'nun açtığı kampın sporcular için faydalı olduğunu, yeni yetiştirilen sporcuların buradan çıkarak milli takıma kadar gittiğini ifade etti. Üstündağ, kampın tüm spor kulüpleri için de çok yararlı olduğunu da söyleyerek Kayak Federasyonu yetkililerine teşekkür etti.

Kayak sporuna ilk defa başlayan sporcular da kamptan çok memnun olduklarını, hocaları sayesinde milli kayakçı olmayı hedeflediklerini ifade etti.

KAYAK FEDERASYONU'NDAN MADDİ DURUMU İYİ OLMAYAN ÇOCUKLARA KAYAK KAMPI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 12:10:02
Güncelleme :26 Kasım 2009 Perşembe 16:59:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?