5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Yüksek gerilim hattı korkuttu

Yerel seçim startını Hakkari'de veren Demokratik Toplum Partisi (DTP) heyeti, Kars'ın Digor ilçesinde miting düzenlendi. Mitingi bir binanın çatı katından izleyen çocuklar yüksek gerilim hattının bulunduğu elektrik direğiyle adeta oyun oynadılar. Bazı partililer de mitingi, 'Ölüm Tehlikesi' yazısının yer aldığı uyarı levhasının bulunduğu elektrik direğinden izlediler. 

DTP Eş Başkanı Mardin Milletvekili Emine Ayna, Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Van Milletvekilleri Özdal Üçer ile Fatma Kurtulan ve Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş'tan oluşan DTP heyetini Kars il sınırında DTP Kars İl Başkanı Veli Müyken ve yaklaşık 200 araçtan oluşan bir konvoy karşıladı.
Digor ilçe merkezinde de partililer zafer işaretleri ve sloganlarla DTP heyetini karşıladılar. Karşılamadan sonra burada bir miting düzenlendi. Miting alanını partililer doldurunca çocuklar ise binaların çatı katlarına çıktılar. Burada çocukların yüksek gerilim hattı geçen elektrik direklerinden tutunmaları yürekleri ağızlara getirdi. Çocuklar tehlikenin farkına bile varmadan hattın bulunduğu elektrik direğinden tutunarak, direğe yaslanarak mitingi izlediler. Çocuklar ayrıca düşme tehlikelerine karşın ayaklarını çatıdan ve duvarlardan uzatarak mitingi izlemeye devam ettiler. Bu arada bazı partililer de 'Ölüm Tehlikesi' ibaresinin yer aldığı uyarı levhasının bulunduğu elektrik direklerinin üzerinden mitingi izlediler. 

DTP Milletvekilleri mitingin ardından ilçe çıkışında bir mola vererek halay çektiler. Halaydan sonra Van Milletvekilleri Özdal Üçer ilköğretim öğrencileriyle ayak üstü kısa bir sohbet etti ve ardından seçim otobüsüne bindi. DTP konvoyu buradan da Dağpınar beldesine geçti. Dağpınar'da da partililere seslenen Emine Ayna, yerel seçimlerin görülmemiş hilelere sahne olacağını savunarak, şunları söyledi:
"Seçimlerde en büyük sıkıntıyı sandıklarda yaşıyoruz. Hepimizin ilk yapacağı iş oyumuza ve oy kullanacağımız sandığımıza sahip çıkmamızdır. Seçmen listeleri asıldı. İlk işimiz muhtarlıklara gitmek. Bu seçimler görülmemiş hilelere sahne olacak. Sırf DTP için. Sırf DTP'li belediyeleri seçtirmemek için bugüne kadar yaşadığımızdan çok daha fazla hilelerle karşılaşma durumumuz olacak. Çok daha fazla oyumuzu çalmaya çalışacaklar. Bu nedenle en büyük hazırlığımız ve çalışmamız seçmen listelerine yazılmak ve onları korumak. Bir buçuk yıl içerisinde seçmen sayısı 6 milyon artmış. Ben iddia ediyorum bu 6 milyon seçmenin yarısından fazlası bizim seçmenimizdir."

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 11:46:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?