6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Zafer Bayramı kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kars'ta da düzenlenen törenlerle kutlandı.


Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakılmasıyla başlayan kutlama törenlerine Vali Ahmet Kara, 14.'ncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mete Salt, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve vatandaşlar katıldı.


14.'ncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli Kara Pilot Binbaşı Mehmet Şahin ve Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Araştırma Görevlisi Mustafa Tanrıverdi'nin birer konuşma yaptığı kutlama törenleri resmi geçit ile sona erdi.
Tören alanın karşısında bulunan bir binaya vatandaşlar tarafından asılan 'Güçlü ordu, güçlü Türkiye' pankartı törene katılanların dikkatlerinde kaçmadı.


Kutlama törenlerine Vali Ahmet Kara, 14.'ncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mete Salt ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'un yanı sıra Kafkas Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Salih Otlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kars milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven ile Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleriyle askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2009 Pazar 16:04:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?