19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Ağaçta ölü kuş operasyonu

Kars Belediyesi ekiplerince ölü kargaların bulunduğu ihbarı alınan kavak ağaçları kesildi, dallarda bulunan kargalar bez eldivenlerle tutulup, poşetlere konularak Tarım Müdürlüğü'ne götürüldü.

Kars Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, ölü kargaların bulunduğu kavak ağaçlarını kesmeye başladı. Kuş gribine karşı haftalardır kent giriş ve çıkışlarını ve açıkta satılan ürünleri kontrol altında tutan Belediye ekipleri, bu konuda gelen her ihbarı değerlendirerek, gerekli bütün çalışmalarını sürdürüyor.

Son günlerde kavak ağaçlarındaki ölü kargalar bulunduğu duyumları üzerine önceki gün harekete geçen ekipler, mahalle mahalle dolaşarak ölü kargaların bulunduğu ağaçları kesti. Çocuklar ise evlerinin penceresinden dallarda bulunan ölü kargaları endişeli bakışlarla izledi.
Belediye Park ve Bahçeler Müdürü Barış Üstebay ve İtfaiye Amiri Tuncay Uruş öncülüğünde başlatılan çalışmalarda, ağaçların dalları kesilerek ölü kargalar yere bırakıldı.

Tarım Müdürlüğü ekipleri ise telefon edilmesine rağmen olay yerine gelmedi ve kargalar belediye görevlileri tarafından ellerine taktıkları bez eldivenlerle tek tek alınarak ayrı ayrı poşetlere konuldu.

astalık taşıma riski bulunan ölü kargaların uzmanlar tarafından alınmamasını anlayamadıklarını söyleyen Park ve Bahçeler Müdürü Barış Üstebay, belediye olarak üzerlerine düşen bütün görevlerini yerine getirdiklerini, özellikle de okullar civarında bulunan kavak ağaçlarını kestiklerini belirtti. Üstebay, kargaların Tarım Müdürlüğü'ne teslim edileceğini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 15:00:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?