18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARPAÇAY - KARS

Arpaçay'da yayla şenliği

Kars’ın Arpaçay İlçesi’ne bağlı Okçuoğlu Köyü’nde yayla şenliği düzenlendi.
Arpaçay İlçesi Okçuoğlu Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Okçuoğlu Köyü’nde düzenlenen şenliğe katılan Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, burada yaptığı konuşmada, köylerde tuvalet kültürünün gelişmesi gerektiğini ifade etti. AB’ye adım atmış olan bir ülkenin, köylerinin kendine yaraşır biçimde altyapıyı gerçekleştirmesinin şart olduğunu belirten Alibeyoğlu, "Belediye Başkanı olarak köylerde herkesin duvarlarını yaptırması, herkesin bahçesine fidan dikmesi ve çeperlerini yaptırması ve bunları gerekirse kireçle korumasını sağlaması lazım. Ama her şeyden önemlisi, tuvalet kültürünün gelişmesi lazım. Sizlerden bunları bekliyorum, bunu gerçekleştirmemiz lazım" dedi.
AK Parti Kars Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey ise şenliklerin bütünleşme ve kaynaşma ortamında geçtiğini söyledi. Yol, su, okul gibi problemleri olan köylerin bu problemlerinin giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını da belirten Beyribey, bu tür etkinliklerin bir faydasının da noksanlıkların yerinde görülmesini sağlamak olduğunu kaydetti.
Şenlik, halk ozanları Arif Tellioğlu ve Bahattin Yıldızoğlu’nun deyişleri ve davul zurna eşliğinde halaylarla sona erdi.
KARS - İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2004 Pazar 11:46:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?