1
Haziran
2024
Cumartesi
ARPAÇAY - KARS

Foseptik faciası: 1 ölü

Arpaçay'a bağlı Gülyüzü köyünde fosseptik çukuruna düşen bir kişiyi çıkarmaya çalışan 4 kişi, metan gazından zehirlendi. Olayda çukura ilk düşen vatandaş ile onu kurtarmak için kuyuya inen 1 kişi öldü, 3 kişi de zehirlendi.

Olay bugün saat 11.00 sıralarında meydana geldi. Yeni bir fosseptik çukuru açmak isteyen köylülerden Mehmet Taşlıova, kullanılmayan fosseptik kuyunun kapağını açar açmaz, biriken metan gazından zehirlenerek içeri düştü.

Mehmet Taşlıova'nın içeri düştüğünü gören Nurettin Taşlıova, akrabasını kurtarmak için kuyuya girdi. Nurettin Taşlıova'nın içeriden çıkmaması üzerine sırayla Cevdet Taşlıova, Ergün Taşlıova ve İbrahim Söğütlü de kuyuyu girdi.
Kuyuya girenlerin yardım istemeleri üzerine köylüler, içeriye merdiven uzatarak zehirlenen vatandaşları tek tek çıkardılar.

Kuyuyu ilk giren Mehmet Taşlıova'nın öldüğü belirlenirken, Nurettin Taşlıova da hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Olayda zehirlenen Cevdet Taşlıova, Ergün Taşlıova ve İbrahim Söğütlü Kars Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Ergün Taşlıova ise ilk müdahalenin ardından Erzurum'a sevk edildi. Bu arada köyde fenalaşan Necmettin Taşlıova da hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yaralılarla birlikte hastaneye gelen yakınları sinir krizleri geçirirken, fenalaşan ve ismi alınamayan bir bayan da hastanede müşahede altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2005 Çarşamba 14:23:17
Güncelleme :7 Ekim 2005 Cuma 12:55:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ERGÜN YALÇIN IP: 195.175.50.xxx Tarih : 20.07.2005 13:49:53
Ölenlere Allahtan rahmet diliyoum ailelerin başsağlığı diliyorum. Diyecek birşey yok Yü ce rabbim her kula bir vesile yazmış bu merhumların ecel yazgıları buymuş. Yanlız yinede şıunu yazmadan edemiyecem cahaletin ve cahilliyin sonucu budur. Biz Kars Ardahan halkı kave köşelerinde zaman öldüreceğimize çeşitli eğici kitaplar okuyalum bilgi hazinemizi genişletelim burda en çok iş Köy Muhtarlarına düşmektedir. Kışın uzun gecelerinde ver kızı al papazı dedıyeceğimize her köye bir köy odası hatta eğitim odası kim ders verecekmi deyeceksiniz okul öğretmenleri veya İlce Millieğitim Müdürlüğünden yatdım istenir.Artik gelişme zamanı kendimizi yeniliyelim ben Krslıyım anlamam devri bitti. Saygılar