23
Mayıs
2024
Perşembe
ARPAÇAY - KARS

Yeni evli çiftin evi yandı

Kars'ın Arpaçay İlçesi'ne bağlı Carcı Köyü'nde yeni evli Adem İnce'ye ait ev dün sabaha karşı bilinmeyen bir nedenle yandı.

Edinilen bilgiye göre yangın, dün sabaha karşı Adem İnce'nin eşiyle birlikte annesinin evinde olduğu sırada çıktı. Kars Belediyesi İtfaiyesi gelene kadar köylüler evin içinden bazı eşyaları kurtarmaya çalıştılar. Yangın yerine giden itfaiye ekibi aracı yolların bozuk olması nedeniyle 6 hortumu birbirine ekleyerek söndürme çalışmalarına ancak başlayabildi. İçerdeki eşyaların tamamen yandığı evde söndürme ve soğutma çalışması yapan itfaiye erleri evin içinde bulunan tüpü son anda fark ederek alelacele dışarı attılar.

Tüpün fark edilmesiyle büyük bir facianın da önüne geçen itfaiyeciler evin çatısındaki soğutma çalışmalarının ardından evin içine geçtiler. 4 saat süren söndürme ve soğutma çalışmalarının ardından 3 aylık evli İnce çiftinin bütün çeyiz eşyalarının ve mobilyalarının tamamen kül olduğu görüldü. Yürekleri burkan bu görüntülerin ardından oğlunun evinin yandığını gören anne ise önce baygınlık geçirdi ve ardından ağıtlar yakmaya başladı. Kürtçe ağıtlar yakan annenin oğlunun yeni evlendiğini ve evini yeni kurduğunu söyleyerek perişan oldukları şeklindeki feryatları görenlerin de yüreğini sızlattı. İkide bir eve doğru kendini atan ve zaman zaman da yere düşünce sürünerek eve girmeye çalışan anneyi çevredekiler ikna etmekte zorluk çekerken, evin penceresinden içeriye bakan annenin acıyla ağıt yakması itfaiyecileri bile hüzne boğdu.
Annenin feryatları devam ederken, 3 aylık damat Adem İnce ise gördükleri karşısında adeta dilini yuttu ve olayın şokuyla donup kaldı. Hareketsiz şekilde yanmış evine bakan Adem İnce uzun süre böyle bekledi.
Canla başla çalışan, kendi hayatlarını bile tehlikeye atan itfaiye erleri yapacak başka bir şeylerinin olmamasına üzülürken, yangın yerine gelen jandarma da olayla ilgili soruşturma başlatarak, yangının çıkış nedeni hakkında evi incelemeye aldı.
Yangında ayrıca, 50 milyar lira maddi zararın meydana geldiğini belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2005 Cuma 06:37:37
Güncelleme :26 Kasım 2005 Cumartesi 12:15:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yeter polat IP: 212.175.38.xxx Tarih : 23.11.2005 15:50:26
mrb ben karsın arpaçay ilçesinin karaurgan köyünde oturuyorum carcıoğlu köyünde mi yoksa carcı köyünde mi yangın çıktığını öğrenmek istiyorum çünkü carcıoğlu köyünün karşısında bizim köy yani karaurgan köyü var ve jkaraurgan köyü ile ilgili bilgilerinde bu web sitesinde yayınlanmasını rica ediyorum ve bu web sitesinin haszırlıyanlar ile iletişime geçmek istiyrum