17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Kiraz Festivali Yapıldı

Arpaçay Belediyesi ve Kaymakamlığın pazar günü ortaklaşa düzenlediği Kiraz Festivali, Çıldır Gölü kenarında yapıldı. Festivale Kars Vali Yardımcısı Elif Nur Bozkurt Tandoğan, Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Emniyet Müdürü Necmettin Seymen, Arpaçay Kaymakamı Sedat Yıldırım, Çıldır Kaymakamı Cem Afşin Akbay ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Kiraz festivaline katılanlar çadırlarda piknik yapıp eğlenirken Başkan Cengiz Çobanoğlu, ‘Arpaçay’da meyveciliği geliştirmek adına önemli bir adım attık. Elma, armut, vişne yetişen ilçeye yaklaşık 2 bin 500 kiraz fidanı dikildi. Kirazlar, önümüzdeki yıldan sonra meyve verecek. Kiraz yetiştirildiğini ispatlamak, halkı meyve yetiştiriciğine teşvik etmek için festival düzenledik’ dedi.

Kulağına küpe yaptı

Festivale renk katan halk ozanı Yener Yılmazoğlu da halkın ilgisini çekmek için kulaklarına küpe gibi kiraz taktı. Arpaçay Kaymakamı Sedat Yıldırım, ‘Arpaçay’da dağınık olarak bin-2 bin dolayında vişne ve kiraz ağacı var. Festival için kirazları Tokat’tan getirttik’ dedi.

Tokat’tan getirdiler

Arpaçay’da fidan dikilmesine rağmen henüz ürün alınmadığı için festivale adını veren kirazlar Tokat’tan getirildi. Kirazlar dallarıyla koparılıp sergilendikten sonra kasayla satıldı. Kaymakamlık tarafından 25 bin kişilik Arpaçay’da herkesin bir kiraz ağacı olması için kampanya başlatıldı.

Hürriyet-Milliyet Gazeteleri
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2004 Salı 17:24:54
Güncelleme :28 Temmuz 2004 Çarşamba 17:51:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?